Marcați
CEC a aprobat modelul buletinului de vot
Buletinul de vot pentru alegerile parlamentare оn circumscripția națională va fi tipărit pe hârtie opacă de culoare gri afumat, iar concurenții vor fi înscriși cu litere majuscule de aceeași mărime. O hotărâre în acest sens a fost votată astăzi de Comisia Electorală Centrală.

Membrul Comisiei Electorale Centrale, Veaceslav Agrigoroaie, a anunțat că, în data de 24 februarie, alegătorii vor primi un buletin de vot, care va conține o listă cu 15 partide înregistrate în circumscripția națională.

„Propun să aprobăm modelul și textul buletinului de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripția națională din 24 februarie 2019, conform anexei. Punctul doi se referă la parametrii buletinului de vot. Nu le voi dat citire vor fi plasate în hotărâre pe site. Punctul trei se referă la faptul că concurenții electorali se vor înscrie în buletinul de vot cu majuscule de aceeași mărime, aceleași caractere”, a spus Agrigoroaie.

În data de 25 ianuarie, Comisia Electorală Centrală a hotărât ca buletinul de vot pentru circumscripțiile uninominale să fie de culoare violet. Scrutinul parlamentar din 24 februarie se va desfășura în baza sistemului electoral mixt. Asta înseamnă că 50 de deputaţi vor fi aleşi în baza listelor de partid, iar 51 - în circumscripţii uninominale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).