Marcați
Dialog cu localnicii din Soroca
Președintele Igor Dodon s-a aflat în vizită la Soroca, unde a avut o întrevedere cu localnicii. Șeful statului i-a informat despre ultimele sale inițiative la nivel național. La rândul lor, oamenii au avut ocazia să-i adreseze întrebări președintelui. În contextul Anului familiei, președintele a felicitat familiile longevive din Soroca și pe cele cu mulți copii.

Șapte cupluri, care au conviețuit împreună peste 50 de ani, au primit din partea președintelui țării premii bănești, daruri și urări de sănătate. Igor Dodon i-a oferit daruri și unei familii cu șapte copii.

“O să mă strădui la toate cuplurile care împlinesc 50 de ani să vin cu un cadou din partea Președinției. Eu vreau să vă felicit cu faptul că câteva decenii sunteți împreună. Asta înseamnă că aveți familii unite. Sănătate dumneavoastră, sănătate copiilor, nepoților, strănepoților”, a declarat Igor Dodon.

Ulterior, șeful statului a răspuns, preț de două ore, la întrebările oamenilor. Prima și cea mai dureroasă întrebare a vizat problema canalizării din orașul Soroca. Din cauza stației de epurare vechi de 30 de ani, apele poluate se scurg direct în Nistru, de unde se alimentează mai multe localități mari, inclusiv Bălți și Chișinău.

“Eu știu problema canalizării, care este în Soroca de zeci de ani. Tot nu se rezolvă și este problema și cu ecologia și așa mai departe. Hadeți să facem așa. Eu, în fața dumnevoastră, îmi asum angajamentul să vin cu un proiect de lege în bugetul de stat, pentru finanțarea acestei probleme. Proiectul de lege eu îl elaborez, o să fie proiect de lege al președintelui, care-l pun următorului Parlament, ca ei să găsească bani și să finanțeze din bugetul de stat”, a spus șeful statului.

O altă problemă a fost semnalată de către o locuitoare a Sorocii, potrivit căreia terenul pe care se jucau anterior copiii din cartierul în care trăiește a fost privatizat. În consecință, copiii sunt nevoiți să iasă la joacă în stradă.

„Dacă găsim loc, undeva, în preajmă, din partea Fundației de binefacere ”Din suflet”, un teren de joacă pentru copii, eu acolo îl fac și o să vin eu la deschidere, bine? Vedem pe terenul cela dacă rezolvăm sau alături”, a propus Igor Dodon.

În afară de problemele locale, oamenii au vrut să discute și despre haosul din țara noastră. Localnicii au menționat că este nedrept că președintele ales direct de popor este lipsit de împuterniciri.

Oamenii mai spun că sunt nemulțumiți de reformarea sistemului de pensii, care îi dezavantajează pe cei care muncesc la bătrânețe.

Președintele intenționează să viziteze, până în luna aprilie, toate raionale din țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).