Marcați
Vizita președintelui la Ocnița
Președintele Igor Dodon a întreprins ieri o vizită în raionul Ocnița. El s-a întâlnit cu localnicii, pe care i-a informat despre ultimele sale inițiative la nivel național și rezultatele recentei vizite la Moscova. În contextul decretării anului 2019 drept Anul familiei, șeful statului a felicitat familiile longevive din nordul țării dar și pe cele cu mulți copii.

În legătură cu declararea anului 2019 drept Anul familiei, Igor Dodon a felicitat trei cupluri din raionul Ocnița, care au împlinit 68, 56 și, respectiv, 51 de ani de căsnicie. Din partea Fundației de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării, președintele le-a oferit câte un premiu bănesc și daruri. De daruri au mai beneficiat două familii cu șapte copii și una cu nouă copii.

“Hai să facem totul pentru ca în Moldova să fie cât mai mulți copii, deoarece copiii sunt viitorul nostru și, când privești aceste familii, în pofida greutăților, ele sunt împreună, sunt unite. Consider că acest lucru ne oferă speranța că în Moldova totul va fi bine. Eu vă propun vouă, acestor trei familii, să veniți, colegii de aici, din raion, vor organiza să veniți în vizită la Președinție”, a declarat Igor Dodon.

Casa de Cultură din orașul Ocnița a fost arhiplină. Aproximativ 500 de oameni au participat la întâlnirea cu șeful statului. Igor Dodon i-a informat despre rezultatele recentei vizite la Moscova, dar și despre lansarea Mișcării populare patriotice în sprijinul președintelui țării.

„Cel mai important lucru asupra căruia am convenit cu Rusia, știu că acest lucru îi interesează pe foarte mulți dintre voi, este cu privire la exportul mărfurilor pe piața rusească. Știți că există anumite probleme între Ucraina și Rusia, și Rusia a luat decizia să nu accepte nicio marfă din Ucraina sau care tranzitează Ucraina, unele produse de la noi au fost interzise. Iată, pentru asta eu am zburat și ne-am înțeles cu Putin ca toate produsele noastre, de alaltăieri, fără restricții pot fi exportate pe piața rusească. Aici sunt producători. Dacă o să apară vreo problemă în legătură cu asta, anunțați-ne, pentru că, ieri, am verificat și la toate punctele vamale această informație a ajuns”, a adaugat președintele țării.

Inițiativa președintelui țării de a vizita localitățile din țară îi bucură pe oameni. Ei spun să asta le oferă ocazia să afle ultimele informații din prima sursă, dar și să-și spună problemele care îi frământă.

Președintele intenționează să viziteze, până în luna aprilie, toate raionale din țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).