Marcați
Gripa a făcut încă trei victime
Gripa a făcut încă trei victime în țara noastră. Ca urmare, numărul morților în urma complicațiilor provocate de această maladie a ajuns la 12. Informațiile au fost prezentate astăzi de reprezentanții Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Familiei. Cei mai mulți pacienți provin din municipiile Chișinău și Bălți.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, oamenii care au murit din cauza complicațiilor provocate de gripă sufereau și de alte boli.

Autoritățile atestă o creștere a numărului bolnavilor în actualul sezon epidemiologic, față de cel din iarna 2017-2018.

În pofida faptului că pragul epidemiologic de 315 cazuri la 100 de mii de cetățeni a fost depășit, autoritățile consideră că, deocamdată, nu sunt premise pentru a declara epidemie în țară.

Din 1 octombrie 2018, au fost efectuate 641 de investigații de laborator privind suspiciuni de gripă și infecții respiratorii acute severe. În 33 la sută dintre cazuri rezultatul a fost pozitiv, iar cel mai răspândit virus a fost AH1N1, care a fost confirmat la peste 80 la sută dintre bolnavi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).