Marcați
Felicitare pentru patriarh
Președintele Igor Dodon a participat la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la întronizarea patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril. Pe lângă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, printre oaspeții care au asistat la evenimentul de la palatul Kremlinului au fost înalți demnitari ruși, precum și ierarhi ai bisericilor ortodoxe din toată lumea.

În timpul unei întrevederi cu patriarhul Kiril, Igor Dodon l-a felicitat, în numele poporului Moldovei, cu ocazia aniversării unui deceniu de la alegerea în postul de întîistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse. ”I-am adresat mulțumiri Preafericitului Patriarh pentru activitatea sa întru binele unității Bisericii noastre și a tuturor popoarelor ortodoxe, în primul rînd, pentru grija față de Biserica Ortodoxă din Moldova, care este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Am subliniat contribuția Patriarhului în sărbătorirea a 200 de ani ai Mitropoliei Moldovei și a canonizării mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni. În calitate de Președinte al Republicii Moldova, i-am adresat Sanctității Sale recunoștința deosebită pentru susținerea acordată în organizarea Congresului Mondial al Familiei, care s-a desfășurat anul trecut, în țara noastră, sub patronajul Președintelui țării. Totodată, am menționat că, prin Decret prezidențial, am declarat anul 2019 - An al Familiei în Moldova. L-am asigurat pe Patriarhul Kiril și pe toți cei prezenți că poporul nostru va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă și nu va admite implantarea în țara noastră a ideologiei antifamilie, care distruge demnitatea persoanei”, a menționat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a reiterat inițiativa de a organiza în Moldova următorul Sobor al Bisericilor Ortodoxe și și-a exprimat încrederea că vizita pastorală a sanctității sale va avea loc în țara noastră în curând.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).