Marcați
Zone economice libere pentru Chișinău
Modificarea Legii privind zonele antreprenoriatului liber și Legii cu privire la parcurile economice industriale va permite crearea locurilor de muncă bine plătite, atragerea investițiilor și noilor tehnologii. Inițiativa îi aparține candidatului PSRM în circumscripția Nr. 30 din Chișinău, Petru Burduja. El a anunțat că adoptarea celor două legi într-o nouă redacție este una dintre prioritățile Partidul Socialiștilor în viitorul Parlament.

Candidatul socialiștilor în circumscripția Numărul 30 din Chișinău, Petru Burduja, susține că deschiderea a două zone economice libere în sectorul Ciocana va aduce venituri suplimentare atât în bugetul de stat, cât și în cel local, ceea ce va permite implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii.

”Anume aceste două acte legislative vor permite deschiderea noilor locuri de muncă, atragerea investițiilor, inclusiv celor din afara țării, vor permite atragerea noilor tehnologii și, nu în cele din urmă, aceasta ar asigura cu locuri de muncă suplimentare cetățenii. Este vorba despre venituri suplimentare la bugetul municipal, la bugetul republican, fapt ce va întări bunăstarea cetățenilor.”, a precizat Petru Burduja.

O altă prioritate a candidatului Petru Burduja este aprobarea Planului Urbanistic General al Capitalei și a celui zonal pentru Ciocana.

”Aprobarea unui plan zonal de dezvoltare ar permite ca să dezvoltăm sectorul Ciocana nu pe principiul economic de unde se poate scoate cele mai mari venituri, dar pe principiul social, urbanistic și de infrastructură.”, a precizat candidatul PSRM.

Petru Burduja are soluții și pentru ambuteiajele kilometrice, care se creează în orele de vârf pe strada Alecu Russo.

”Ambuteiajele practic paralizează mișcarea dintr-un sector în altul. În acest fel se propune prin lege să fie aprobat și undeva cu participarea bugetului republican să fie prelungit transonul străzii Dumeniuc până la strada Studenților și să fie prelungit bulevardul Mircea cel Bătrân până la Megapolis, să fie redirecționat transportul din strada Milescu Spătarul spre strada industrială. Deci este vorba de o porțiune de circa un kilometru. ” , a menționat Petru Burduja.

Încă o prioritate a candidatului PSRM este asigurarea tinerilor cu locuințe, prin programe de stat.

”Atunci când vorbim de dezvoltarea unui bloc locativ trebuie să fie luate în considerație, cel puțin, construcția unei grădinițe, unei școli în preajma acestor blocuri, unui punct medical. Prin diferite proiecte de parteneriat public-privat prin diferite proiecte de Guvern să fie ușurat accesul persoanelor tinere, a tinerilor specialiști la procurarea unor asemenea apartamente. Aici mă refer și la programele de ipotecă pe termen lung și la dobânda pentru aceste credite care le vor accesa persoanele tinere. ”, a subliniat candidatul PSRM în Circumscripția Nr. 30.

Aprobarea unui plan urbanistic zonal pentru sectorul Ciocana va interzice apariția construcțiilor neautorizate, amenajarea curților și zonelor verzi pentru confortul locatarilor. Petru Burduja susține că proiectele privind amenajarea terenurilor de joacă și sportive, inițiate de consilierii municipali socialiști, vor continua în curțile din Ciocana.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).