Marcați
Traficanți cu epoleți
Poliția a destructurat o rețea transnațională de traficanți de droguri, condusă de un cetățean moldovean. Infractorii vindeau hașiș pe teritoriul Federației Ruse, după ce îl cumpărau din Spania. Anchetatorii au stabilit că gruparea avea 23 de membri, inclusiv cetățeni al Moldovei, României, Ucrainei, Belarus și Spaniei. Identificarea activității acestei rețele a fost îngreunată din cauză că în traficul de droguri erau implicați reprezentanți ai structurilor de forță din țara noastră.

Inspectoratul Național de Investigații a dat de urmele rețelei transnaționale de traficanți de droguri încă în anul 2016. Gruparea acționa conform unei scheme ce i-a permis să nu ajungă în vizorul forțelor de ordine. În ultimii doi ani, gruparea a reușit să vândă aproximativ trei tone de droguri, a anunțat procurorul pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale Dumitru Ștefîrța. «Membrii grupului, la indicația liderului acestui grup, care a organizat această activitate pe teritoriul Republicii Moldova, deci membrii grupului plecau în Spania, de unde achiziționau hașișul cu 700-800 de euro pentru un kilogram. Îl transportau pe teritoriul Federației Ruse, unde era vândut cu 2.000.-2.500 de euro pentru un kilogram»,- a comunicat Dumitru Ștefîrța.

În urma acțiunilor de investigație, inclusiv prin cooperarea cu forțele de ordine din alte țări, anchetatorii au reușit să-i aresteze pe șapte moldoveni. De asemenea, 10 membri ai grupării sunt arestați sub acuzații similare în România, Ucraina, Belarus și Spania. Alți șase au fost dați în urmărire internațională. Procurorul pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale Dumitru Ștefîrța a precizat că în traficul de dorguri erau implicați angajați ai structurilor de forță din țara noastră. «Țin să le mulțumesc colegilor din Spania, România, Ucraina, Federația Rusă, Republica Belarus, pentru suportul acordat la documentarea acestui grup criminal organizat, o parte din membrii căruia sunt foști și actuali angajați ai poliției, colaboratori de poliție, angajați ai poliției de frontieră, ai Inspectoratului Național de Patrulare, precum și alte servicii. Deci implicarea altor colaboratori de poliție, la moment, se verifică», - de asemenea a relatat Ștefîrța.

Suspecții au vârsta între 28 și 40 de ani. Ei riscă între șapte și 15 ani de închisoare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).