Marcați
Întrevedere Dodon-Matvienko
Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere, la Moscova, cu președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko. Cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale. De asemenea, și-au exprimat interesul față de organizarea, în luna martie, a unui forum moldo-rus al regiunilor. Evenimentul urmează să se desfășoare în orașele Chișinău și Comrat. Șeful statului și-a exprimat convingerea că, după alegerile parlamentare din țara noastră, cooperarea strategică dintre cele două țări se va aprofunda.

În timpul dialogului cu președintele Igor Dodon, președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a declarat că țara sa este interesată de aprofundarea cooperării comercial-economice cu Republica Moldova.

“Cunoașteți bine că în Rusia există o atitudine de respect enorm față de poporul moldav. Avem o istorie comună. Suntem interesați de relații comercial-economice și umanitare care să fie avantajoase pentru ambele părți. Urmărim să păstrăm acel bine care leagă și a legat popoarele noastre. Știm că situația politică nu este simplă, însă dumneavoastră personal depuneți foarte mult efort pentru dezvoltarea relațiilor ruso-moldovenești. Știu că, după fiecare vizită a dumneavoastră la Moscova, aduceți înapoi ceva bun pentru poporul vostru”, a declarat Matvienko.

La rândul său, președintele Igor Dodon și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul pe care îl acordă Valentina Matvienko personal și Consiliul Federației, în general, regiunilor din Moldova și întregului popor al țării noastre.

„Vreau să menționez că, în ultimii doi ani, am avut cu dumneavoastră câteva întrevederi și acel vid, care există la nivelul parlamentelor, noi facem totul pentru ca, la nivelul nostru, al președintelui Moldovei, al conducătorului Consiliului Federației, al Dumei de Stat, să fie umplut, ca să avem dialog și relații bune. Ați menționat că, la nivelul președinților, avem un dialog foarte bun și, în ultimii doi ani, finele anului 2016 - începutul anului 2017, am avut și câteva vizite oficiale și întrevederi neoficiale, și eu sunt foarte bucuros că, în urma acestui dialog, am obținut o îmbunătățire considerabilă a relațiilor noastre bilaterale, asta o simt sute de mii de cetățeni de-ai noștri”, a subliniat Igor Dodon.

La finalul întrevederii, șeful statului a menționat scopul său strategic în postul de președinte de a construi, pe termen lung, o politică externă echilibrată atât cu țările din Est, cât și cu cele din Vest.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).