Marcați
În prag de epedemie de gripa
Gripa a făcut încă trei victime în țara noastră. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, este vorba de doi adulți și un copil, care au murit, săptămâna trecută, în urma complicațiilor provocate de această maladie. Ca urmare, numărul morților în acest an a ajuns la nouă sau cu patru mai mulți față de întregul sezon rece din anul trecut. Specialiștii spun că, deocamdată, în Moldova nu sunt premise pentru a decreta epidemie de gripă, însă numărul bolnavilor crește rapid. În context, oamenii sunt îndemnați să nu se trateze de sine stătător, ci să apeleze la medici chiar de la primele simptome ale bolii.

Potrivit șefului de secție din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, față de anul trecut, în actualul sezon rece, numărul bolnavilor de gripă și infecții respiratorii acute este mai mare. Mai mult, pragul epidemiologic de 315 bolnavi la 100 de mii de populație a fost depășit.

Specialistul de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze și să evite locurile aglomerate, precum și deplasările peste hotare, pentru a evita îmbolnăvirile.

În timp ce mai mulți oameni au semnalat pe internet insuficiența medicamentelor antigripale în farmacii, autoritățile anunță că situația este sub control și că toate instituțiile medicale sunt asigurate cu un număr suficient de preparate farmaceutice.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în perioada 1 octombrie 2018 - 27 ianuarie 2019, în Moldova au fost înregistrate 541 de cazuri gripă și peste 147 de mii de cazuri de infecții respiratorii acute. Cel mai mare număr de morți în urma îmbolnăvirii de gripă a fost înregistrat în iarna dintre anii 2014-2015 și 2015-2016. Este vorba de câte 21 de victime în fiecare sezon.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).