Marcați
Concurs pentru șefia ANRE
Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanțe a examinat dosarele depuse pentru concursul public de selectare a candidaților pentru cinci funcții de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Dintre cele 21 de seturi de acte depuse, doar 18 au fost admise pentru proba interviu.

Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 16 ianuarie 2019. La prima etapă, au fost admiși nouă candidați. Printre pretendenții la fotoliul de director al ANRE sunt liderul Grupului Parlamentar Popular European, Eugen Carpov, deputatul PPEM Ștefan Creangă, fostul ministru al Economiei, Octavian Calmîc, președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untila, precum și deputatul PDM, Anatolie Zagorodnîi. Potrivit secretarului Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc, membrii comisiei de profil au respins dosarele a doi candidați.

“Săptămâna trecută, la ședința Comisiei Economie, Buget și Finanțe au parvenit 10 cereri și am respins o persoană, din motiv că nu corespundea criteriilor stagiului de muncă. Deci una dintre cerințe este 10 ani de muncă în domeniu, deci trebuie să fie cadre pregătite, având în vedere importanța acestei structuri. Astăzi, au parvenit 11 dosare, iar doi candidați nu corespund cerințelor concursului. Unul - din cauza stagiului de muncă, iar altul - din cauza specialității”, a declarat Golovatiuc.

În conformitate cu prevederile regulamentului de organizare a concursului, Comisia Economie, Buget și Finanțe urmează să desfășoare interviul și să selecteze candidații care au întrunit cel mai mare punctaj.

„După asta, comisia îi va propune Parlamentului, la ședința plenară a Parlamentului, să aprobe candidații. Candidaturile vor fi examinate la ședința plenară și Parlamentul. Este în drept să-i respingă, deci să nu ia în calcul decizia comisiei”, - a precizat deputatul socialist.

Interviul cu toți candidații admiși pentru toate cele cinci funcții vacante de director al ANRE va avea loc miercuri, 23 ianuarie, începând cu ora 09:00. Funcțiile de director al ANRE au devenit vacante după ce aceștia și-au prezentat demisia, la sfârșitul anului trecut. Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie, format din cinci directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărârea Parlamentului, pentru un mandat de șase ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).