Marcați
Viitor frumos pentru șahul din Moldova
Moldova a ajuns printre țările în care șahul este promovat cel mai activ în rândul copiilor. A recunoscut-o maestrul internațional, fostul campion mondial Anatoli Karpov, în cadrul videoconferinței Chișinău-Minsk-Moscova-Erevan. Țara noastră a obținut acest rezultat, după ce președintele Igor Dodon, care conduce și Federația de Șah, a implementat programul de promovare în școli a acestui gen de sport. Anatoli Karpov a apreciat progresul Moldovei la acest capitol și urmează să viziteze, în curând, țara noastră, la invitația șefului statului.

Marele maestru Anatoli Karpov se va afla în Moldova în contextul Campionatului național la șah printre echipele de cadeți, care se va desfășura în 26 ianuarie, la Bălți. De asemenea, fostul campion mondial a povestit despre planurile privind organizarea unui festival la șah pentru copii, în orașul Brest din Belarus.

„Astăzi, șahul este promovat în diferite școli din Moldova. Am vizitat mai multe și, desigur, în timpul acestei deplasări, de asemenea, voi vizita o serie de școli. În acest an, orașul Brest marchează 1.000 de ani și noi, așa, preliminar, am convenit că vom repeta experiența reușită și un astfel de festival la șah pentru copii va face parte din programul de sărbătorire de către orașul Brest a 1.000 de ani”, a declarat Anatoli Karpov.

Anul trecut, la inițiativa Federației de Șah a Moldovei au fost organizate 35 de competiții naționale. De asemenea, sportivii moldoveni au participat la 18 turnee internaționale, în care au cucerit două medalii de aur și una de argint.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).