Marcați
Pensinari europeni în pragul sărăciei
Fiecare al șaptelea pensionar din Uniunea Europeană este expus riscului sărăciei. O arată datele Oficiului European de Statistică, potrivit căruia procentul pensionarilor din spațiul comunitar, amenințați de sărăcie în 2017 a fost de 14,2 la sută. Printre cei mai vulnerabili sunt vârstnicii români, precizează aceleași date.

În majoritatea statelor membre ale UE, procentul pensionarilor expuşi riscului de sărăcie în 2017 variază între 10 şi 25 la sută. Totuși, Oficiul European de Statistică a publicat un top țărilor cu cel mai înalt procentaj de pensionari în pragul sărăciei. Pe primul este Estonia, cu 46 la sută dintre pensionari, care trăiesc în sărăcie. Urmează Letonia, cu 44 la sută, Bulgaria, cu 32 la sută, Croaţia, cu 24,5 la sută şi România, cu 16,1 la sută. Cel mai scăzut procentaj de pensionari săraci erau în Franţa - șapte la sută, Slovacia – opt la sută, Danemarca, Ungaria şi Luxemburg, câte nouă la sută. Vârsta de pensionare în statele membre ale Uniunii Europene este diferită și variază între 60 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).