Marcați
Record mondial în scop caritabil
Sportivul și omul de afaceri moldovean Dmitri Voloșin, a stabilit un record mondial la alergat pe distanța de 50 de kilometri la temperatura de minus 60 de grade Celsius în cel mai friguros punct al pământului - localitatea Oimiakon din regiunea rusă Iakutia. Scopul maratonului a fost sensibilizarea opiniei publice față de problema paraliziei cerebrale la copii și de a ajuta o fetiță de patru ani, care suferă de această maladie. Președintele țării i-a adus mulțumiri atletului și l-a asigurat că Fundația ”Din suflet” a primei doamne a țării va contribui la tratamentul și reabilitarea copilului, pentru care Dmitri Voloșin a stabilit impresionantul record.

Acest maraton a decurs la temperatura oficială de minus 60 de grade Celsius, deși temperatura pe care o resimțeau cu adevărat atleții era de minus 67 de grade. Asta nu l-a descurajat însă pe Dmitri Voloșin, care și-a pus scopul să parcurgă distanța într-un termen record. Cursa a durat aproape șase ore, timp în care maratoniștii au fost supravegheați de o echipă specială. Moldoveanul a devenit primul om care a ajuns la finiș, la temperaturi extreme și fără sprijin.

Maratonul în condiții extreme a decurs în cadrul proiectului Unfrozen, al cărui scop a constat în atragerea atenției opiniei publice asupra problemei paraliziei cerebrale la copii. Dmitri Voloșin și-a mai propus însă ajutorarea unei fetițe de patru ani, care suferă de această afecțiune. Șeful statului și-a exprimat recunoștința pentru efortul atletului moldovean și a promis sprijin.

”Probabil, puțini fac astăzi în Moldova mai mult pentru dezvoltarea și popularizarea sportului în masă, decât Dmitri Voloșin. De asemenea, cele mai curajoase proiecte, pe care el le realizează dincolo de hotarele țării noastre, îi demonstrează lumii întregi că în Moldova trăiesc oameni puternici cu duhul și cu inimă mare. Maratonul de binefacere ”Unfrozen”, în cel mai friguros loc al planetei, este o nouă performanță a lui Dmitri, pe care vreau să-l felicit. Vreau să-i urez noi victorii și cucerirea noilor culmi în sporturi. Fundația de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării va contribui la tratamentul și reabilitarea Evei Pismeniuk, de patru ani, care suferă de paralizie cerebrală, pentru care Dmitri a alergat acest maraton unic”, a subliniat președintele Igor Dodon.

Eva Pismeniuk a fost diagnosticată cu această maladie la vârsta de opt luni. În acest an, ea a urmat două cure de tratament într-un centru din Kiev. Medicii spun că fetița are șanse de a se vindeca, dacă va beneficia de servicii medicale caliative și de acțiuni de reabilitare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).