Marcați
Lumea sunetelor, în dar de Crăciun
Încă 10 copii din țara noastră vor trăi miracolul ieșirii din lumea tăcerii și a liniștii și aflării bucuriei de a auzi. Fundația de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării le-a transferat familiilor copiilor cu probleme de auz aproximativ 75 de mii de euro sau aproape 1,5 milioane de lei, bani suficienți pentru operații de implant cohlear. Prima intervenție chirurgicală este planificată pentru 8 ianuarie. Anunțul a fost făcut de către șeful statului.

Banii necesari pentru efectuarea operațiilor de implant cohlear au fost colectați de la donatorii Fundației de binefacere ”Din suflet”a primei doamne a țării, Galina Dodon. Printre aceștia sunt și reprezentanțe diplomatice acreditate în țara noastră. Șeful statului i-a felicitat pe copii și pe părinții acestora cu ocazia sărbătorilor de iarnă și le-a urat să li se împlinească toate dorințele.

”Noi astăzi am transferat acele peste 70 de mii de euro, aproape un milion 500 de mii de lei, pentru a asigura operațiile pentru restul 10 copii. De aceea eu v-am invitat astăzi, în primul rând, să vă spun că imediat după Anul Nou, începând cu data de 8 ianuarie, încep intervențiile chirurgicale. Noi am vorbit cu medicii, noi vom face tot posibilul ca intervențiile să fie la nivelul cel mai înalt și eu sper foarte mult că împreună cu dumneavoastră, împreună cu părinții, în anul următor o să auzim cum copii dumneavoastră încep deja să vorbească.”, a declarat președintele țării Igor dodon.

Copiii care urmează să fie supuși intervențiilor chirurgicale și-au pierdut auzul din pruncie. Părinții speră însă că, în curând, le vor auzi graiul. Președintele Asociației ”Aud și vorbesc”, Lilia Cordun-Gruia, a declarat că numărul copiilor cu probleme de auz crește în țara noastră în fiecare an.

”Anul trecut, în 2017, fiind un grup de părinți, fiind un început, să zicem așa, pentru Republica Moldova, am făcut o solicitare către Fundația de binefacere ”Din suflet”, către prima doamnă Galina Dodon, și au fost foarte receptici și chiar vreau să le mulțumesc pe această cale că au răspuns la această solicitare. Ne-au ajutat cu un suport financiar și am realizat un proiect cu 10 copii, am reușit să scoatem 10 copii din lumea tăcerii.”, a precizat Lilia Cordun-Gruia.

Copiii care au beneficiat anul trecut de implant cohlear, cu sprijinul fundației de binefacere ”Din suflet” trăiesc astăzi din plin și comunică între ei fără probleme.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).