Marcați
Complex sportiv la Taraclia
Un complex sportiv a fost inaugurat astăzi la Taraclia. După renovare, vechiul imobilul, moștenit din perioada sovietică, va putea găzdui competiții de nivel raional, dar și republican. La ceremonia de dare în folosință a complexului a participat și președintele Igor Dodon.

Președintele raionului Taraclia, Kiril Tatarlî, a declarat că, pe timpuri, la Taraclia au fost crescuți sportivi de performanță, care au dus faima țării peste hotare. El și-a exprimat speranța că noul complex sportiv va permite obținerea unor rezultate demne de predecesori.

”Pe vremuri, pământul Taracliei a crescut foarte mulți campioni ai republicii, ai spartachiadelor popoarelor URSS, ai campionatelor forțelor armate, între veterani, campioni europeni, campioni mondiali, campioni la volei între echipele feminine. Eu consider că această tradiție, grație acestui complex sportiv, va continua”, a precizat Kiril Tatarlî.

Pentru finalizarea lucrărilor de renovare a complexului sportiv, autoritățile raionale au avut nevoie de 3,5 milioane de lei. Banii au fost identificați de șeful statului, prin intermediul Fundației de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării.

”Sunt bucuros că am găsit posibilitatea de a deschide astăzi acest complex sportiv. Haideți să spunem sincer, nu toate raioanele, nu toate orașele pot să se laude cu un asemenea complex sportiv ca al vostru. Eu consider că oamenii din Taraclia merită asta. Susțin întru totul ceea ce a spus domnul Tatarlî, că din raionul vostru provin și s-au ridicat foarte mulți sportivi buni. De aceea, sunt convins că, odată cu apariția acestui complex sportiv, veți demonstra și mai multe performanțe, pentru a reprezenta nu doar bulgarii din sud, dar pentru a reprezenta și Republica Moldova pe arenele internaționale”, a menționat șeful statului.

Podeaua Centrului de sport și întremare din Taraclia are un înveliș special, dispune de vestiar, cabine de duș și geamuri noi. De asemenea, a fost schimbat sistemul de încălzire. Sportivii și antrenorii spun că asta le va permite să se antreneze mai bine și să organizeze competiții. Complexul renovat permite organizarea competițiilor la fotbal, volei, baschet, lupte și ping-pong. Primul gol în noile porți de fotbal a fost marcat de către șeful statului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).