Marcați
Ziua ușilor deschise la Președinție
Aproximativ 300 de elevi din mai multe raioane, inclusiv din Găgăuzia și regiunea transnistreană, precum și din Capitală, au vizitat astăzi sediul renovat al Președinției. Ei au avut parte de o excursie prin clădire, de un spectacol tematic de Crăciun, dar și de cadouri din partea Fundației de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării, Galina Dodon.

În timpul excursiei, elevii au fost informați despre istoria clădirii prezidențiale. Ei au rămas fascinați de arhitectura și designul interior.

Micii vizitatorii au fost entuziasmați și de noul birou al președintelui, de obiectele pe care le păstrează șeful statului, precum copia steagului și a sabiei lui Ștefan cel Mare.

“În biroul acesta, eu sunt sigur, în toți anii de când a fost construită clădirea asta, atâția oameni n-au fost. De obicei, aici, accesul este foarte restricționat. Am luat decizia să invit în birul meu de lucru. Eu vreau să vă salut în incinta Președinției, vreau să vă urez sărbători fericite. Cunoașteți că noi am luat decizia ca Președinția să fie deschisă pentru vizitatori și, practic, voi sunteți unii dintre primii elevi din teritoriu, care ați avut ocazia să veniți aici, în instituția prezidențială”, a spus președintele Igor Dodon..

Unul dintre scopurile excursiei a fost încurajarea elevilor să obțină rezultate mai bune la studii.

În a doua parte a zilei, sediul Președinției a fost vizitat de elevii claselor primare din Capitală. Toți au dansat și au cântat alături de Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, într-un spectacol oferit de Orchestra Prezidențială și Ansamblul ”Picături muzicale”. Din partea Fundației de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării, Galina Dodon, elevii au primit daruri și dulciuri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).