Marcați
PSRM a depus actele la CEC
Astăzi a început înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit regulamentului Comisiei Electorale Centrale, înregistrarea demarează cu 60 de zile și se încheie cu 30 de zile înainte de scrutin. Asta înseamnă că ultima zi de depunere a actelor este 24 ianuarie. În timp ce listele electorale ale partidelor și blocurilor vor fi depuse la CEC, dosarele candidaților din circumscripțiile uninominale vor fi recepționate de consiliile electorale de circumscripție. Printre primele formațiuni politice care au depus actele necesare pentru înregistrarea candidaților a fost Partidul Socialiștilor.

Reprezentantul PSRM la CEC, Maxim Lebedinschi, a depus actele necesare imediat după încheierea ședinței Consiliului Republican al formațiunii, care a aprobat lista candidaților socialiști.

Comisia Electorală Centrală are la dispoziție șapte zile pentru examinarea actelor depuse de către formațiunile politice. De asemenea, de astăzi începe înregistrarea candidaților în circumscripțiile uninominale. Aceștia se adresează la consiliile de circumscripție, unde înregistrează grupul de inițiativă și obțin listele pentru semnături. După ce colectează numărul necesar de semnături din partea susținătorilor, le depun la consiliul electoral de circumscripție. Confirmarea înregistrării sau refuzul de a fi inclus în competiția electorală poate veni în termen de trei zile. CEC va publica listele candidaților electorali în 31 ianuarie.

Partidul Socialiștilor a depus printre primii actele necesare pentru înregistrarea candidaților săi.

Potrivit procedurii, după prezentarea actelor, candidații incluși în listă au depus și o cerere prin care și-au exprimat acordul de a participa la alegeri. În a doua zi, 27 decembrie, înregistrarea va avea loc în două etape. De la ora 09:00 până la 16:00, la sediul CEC vor fi recepționate documentele prevăzute de Codul Electoral, iar la Palatul Republicii vor fi depuse declarațiile figuranților din listele electorale privind consimțământul de a candida. Toți cei 55 de candidați ai PSRM au depus deja toate actele necesare.

Tot astăzi, au depus actele de înregistrare în campania electorală Partidul Democrat, Blocului electoral ”Acum”, format din partidele PAS și PPDA, și PCRM.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).