Marcați
Urmează o campanie electorală de foc
Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 va fi una dificilă. Constatarea a fost făcută de președintele țării. El a declarat că începe o luptă în care va curge ”mult noroi” din partea oponenților politici. Igor Dodon a subliniat că nu se va implica în scandalurile, dar i-a îndemnat pe cetățeni să aleagă un partid care va apăra interesele Republicii Moldova.

Președintele Igor Dodon anticipează că în actuala campanie electorală va fi dusă o luptă acerbă pentru fotoliile de parlamentar.

„De astăzi, începe lupta politică și vreau să vin cu un mesaj important pentru toți concetățenii. Se începe o perioadă grea, dificilă. Va fi foarte multă luptă, foarte multe declarații, foarte mult noroi aruncat de către oponenții politici. Eu voi face tot posibilul să nu mă implic în această luptă și sper foarte mult ca cetățenii Republicii Moldova să ia decizia așa cum ei consideră și cum le dictează experiența și rațiunea sa”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului este convins că în viitorul Legislativ va fi formată o majoritate proprezidențială, care va susține inițiativele de orientare socială.

„Majoritatea parlamentară a blocat aceste inițiative. Toate inițiativele propuse de președinte, majoritatea nu au fost susținute. De aceea, aceste priorități, așa cum a fost angajamentul și al fracțiunii socialiștilor, în 2014, și al președintelui Republicii Moldova, în 2016, aceste priorități rămân pentru fracțiunea PSRM în următorul Parlament. Eu sper și colegii sunt convinși că socialiștii vor obține o majoritate parlamentară și toate aceste proiecte de lege vor fi semnate”, a subliniat președinte.

Șeful statului a explicat de ce Partidul Socialiștilor din Moldova se bucură de cea mai mare susținere și încredere din partea cetățenilor.

„Mai mult de 70 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova, chiar aproape 80, sunt pentru statalitatea Republicii Moldova, pentru istoria Republicii Moldova. Potențial, aceștia sunt alegătorii Partidului Socialiștilor. Doi. Mai mult de 65% sunt împotriva aderării Republicii Moldova la NATO. Consider că acești cetățeni ai Republicii Moldova trebuie să susțină echipa socialiștilor. Trei. Mai mult de jumătate din cetățeni Republicii Moldova - 65%, doresc și consideră Rusia țară prietenă, iar mai mult de 80 vor ca politica externă a Republicii Moldova să fie echilibrată. Ce înseamnă lucrul acesta? Relații bune cu Uniunea Europeană, regim fără vize cu Uniunea Europeană, restabilirea parteneriatului strategic cu Federația Rusă. Acești 80 la sută din cetățenii Republicii Moldova, dacă votează pentru socialiști, își găsesc opțiunea sa politică”, a adaugat Igor Dodon.

Potrivit ultimului sondajului realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, oamenii cu o opțiune electorală au cea mai mare încredere în șeful statului. Aproape jumătate dintre cei intervievați și-au exprimat simpatia pentru Igor Dodon, iar dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare - peste 48 la sută ar vota pentru PSRM.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).