Marcați
Socialiștii, pregătiți să guverneze
Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor a aprobat astăzi lista candidaților pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Lista naţională a PSRM cuprinde 55 de nume şi a fost stabilită prin votul membrilor Consiliului Republican. Tot astăzi, au fost prezentați cei 51 de candidați din circumscripţiile uninominale. Echipa PSRM a anunțat că este pregătită să preia guvernarea și să implementeze, din prima zi, programul de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat, în cadrul Consiliului Republican, că lista electorală a formațiunii a fost întocmită în conformitate cu legislația electorală. Aceasta este formată, în proporție de 40 la sută, din femei. Alți 30 la sută dintre candidați sunt reprezentanți ai minorităților naționale. Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, a mai precizat că toți candidații socialiști sunt personalități de vază în regiunile din care provin și specialiști de valoare în domeniile în care activează.

“După cum vedeți, sunt diferiți specialiști în diferite domenii. Sunt cu toții oameni profesioniști. Aceasta este echipa care întrunește și lista de partid, și circumscripțiile uninominale. Cu această echipă, PSRM va merge la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Eu vreau să-i felicit pe toți colegii mei pentru suportul pe care îl au din partea dumneavoastră și nu doar acuma, în cadrul ședinței Consiliului Republican, dar și pe tot parcursul activității noastre politice. Îi felicit pe toți colegii, dar munca pe care trebuie să o depunem este enormă”, a declarat Zinaida Greceanîi.

În cadrul ședinței, a fost aprobat și programul electoral al PSRM. Documentul conține zece obiective, asupra cărora va munci guvernul PSRM. Potrivit secretarului pe ideologie al formațiunii, Ion Ceban, tezele din platforma electorală au fost aprobate în cadrul mitingului național al PSRM din 18 noiembrie, după care supuse dezbaterilor în peste 400 de localități, împreună cu cetățenii. Varianta finală a programului a fost prezentată astăzi. Secretarul pe ideologie, Ion Ceban, spune că socialiștii sunt gata să înceapă munca în interesul țării, chiar din prima zi după constituirea viitorului guvern.

“Cei care sunt la guvernare au demonstrat ce pot face, în ultimii nouă ani de zile, iar cei care sunt în afara guvernării, care pretind că sunt partide de opoziție, nu au venit cu nicio soluție în acești ani de zile. Eu vreau să reamintesc că fracțiunea parlamentară are sute de proiecte elaborate, care deja trebuiesc puse în aplicare. Președintele țării a înaintat zeci de proiecte cu caracter social, economic, politic, foarte importante pentru Republica Moldova, care trebuiesc doar aprobate în Parlament și puse în aplicare, de mâine. Colegii noștri, începând cu economiștii, finansiștii, cei din jurisprudență, din domeniul social, au elaborate programe, module pe sectoare, care trebuiesc puse în aplicare. Noi nu venim la guvernare să ne gândim ce trebuie să facem. Noi venim la guvernare, ca să facem acest lucru din prima zi”, a precizat Ion Ceban.

La ședința Consiliului Republican al PSRM, a fost invitat și președintele țării, Igor Dodon. El nu a anunțat dacă va participa la alegerile parlamentare, alături de formațiunea proprezidențială. În schimb, șeful statului a făcut un apel către cetățeni să conștientizeze importanța luptei pentru soarta lor și a întregii țări.

„Stimați concetățeni, de astăzi începe o etapă decisivă pentru Republica Moldova. Începe o luptă decisivă împotriva eurounioniștilor, care nouă ani sunt la guvernare. Noi avem șansa, pe cale democratică, prin votul nostru, să schimbăm situația, peste două luni de zile. De doi ani de zile, în calitate de președinte al Republicii Moldova, cu votul dumneavoastră, facem tot posibilul să ținem piept acestei guvernări. S-au făcut multe lucruri. Avem multe rezultate - dumneavoastră le cunoașteți. Dar avem mult mai multe lucruri bune pentru cetățeni, pe care trebuie să le facem. Dacă aveți încredere în președinte, dacă doriți să obținem rezultate mai bune, haideți să alegem o echipă, cu care președintele va putea lucra. Eu nu am putut găsi limbă comună cu cei care sunt acum în majoritatea parlamentară. Și nu ai cu cine!”, a declarat Igor Dodon.

În cadrul Congresului Republican al PSRM, Zinaida Greceanîi a menționat că îl invită pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, să fie în capul listei PSRM, iar șefului statului a anunțat că urmează să ia o decizie în această privință.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).