Marcați
Icoană pentru mănăstirea din Chițcani
Președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, au făcut astăzi o scurtă vizită la Mănăstirea Noul Neamț din Chițcani, aflată pe malul Nistrului. Este una dintre cele mai vechi mănăstiri din țara noastră. Șeful statului a fost întâlnit de starețul arhimandrit Paisie și un sobor de preoți, care au organizat o excursie pe teritoriul lăcașului.

După ce a vizitat mai multe construcții de pe teritoriul mănăstirii, Igor Dodon i-a dăruit lăcașului icoana Maicii Domnului, pe care a dus-o și sfințit-o pe vârful Sfântului Munte Athos, în luna august a acestui an. Potrivit președintelui, locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună - parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse.

“Pentru mine, această icoană este deosebit de prețioasă. De ce? Pentru că, în acest an, la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august, am urcat, pentru prima dată, pe Muntele Athos. Am luat o icoană, care a fost cu mine în toate mănăstirile, și eu, împreună cu fiul meu, pe rând, am mers pe jos, am urcat pe sfântul Munte Athos. Acolo, am sfințit această icoană și ea a stat în biroul meu, în ultimele șase luni. Mult timp, m-am gândit ce cadou să-i fac acestei mănăstiri, acestui loc istoric, foarte important. Am hotărât ca această icoană, care este foarte prețioasă pentru mine, să o fac cadou mănăstirii voastre”, a declarat Igor Dodon.

Construită în anul 1864, Mănăstirea Noul Neamț este o mănăstire ortodoxă de călugări, aflată pe malul Nistrului, la marginea comunei Chițcani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).