Marcați
Bilanțul fracțiunii PSRM în CMC
Zeci de proiecte privind majorarea salariilor bugetarilor, acordarea compensațiilor pentru nevoiași, facilități pentru persoanele cu dizabilități și proiecte de infrastructură. Aceste inițiative au fost lansate pe parcursul acestui an de fracțiunea Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău. Bilanțul a fost făcut de liderul fracțiunii, Ion Ceban, care a enumerat și dezastrul provocat Capitalei de precedenta administrație.

Ion Ceban a precizat că fracțiunea PSRM în CMC continuă să realizeze consecvent agenda stabilită la alegerile din 2015, dar și obiectivele pe care și le-stabilit în calitate de candidat pentru funcția de primar al Capitalei la alegerile locale noi din acest an.

”Noi am deconspirat constant actele de corupţie, nelegiuirile, birocraţia, protecţionismul, traficul de influență, alte fenomene negative ce au marcat activitatea administraţiei lui Dorin Chirtoacă. Şi iată că, în sfârşit, în 2018 am scăpat cu toată lumea de el și sunt absolut sigur că, cel puțin, la primărie nu-l vom mai vedea”, a menționat Ion Ceban.

Ion Ceban a menţionat şi comportamentul agresiv din campania electorală al contracandidatului său Andrei Năstase. Potrivit liderului fracțiunii socialiștilor în CMC, deși a promis că va lupta pentru interesele chișinăuienilor, Năstase nu s-a ținut de cuvânt.

”Încă în alegeri, am spus faptul că este un mincinos, dar au trebuit să treacă câteva luni ca să-i demonstrez acest lucru și în instanța de judecată. I-am cerut doar un leu, simbolic, prețul real al cuvintelor sale, pentru că nu banii pentru mine contează, ci faptul ca să dovedesc că este un mincinos. Și, repet, Andrei Năstase, fracțiunea Partidului Socialiștilor, și nu trebuie scoase aceste lucruri din context, nu a votat, nu a repartizat niciun bun funciar, în municipiul Chișinău, și ori de câte ori vei repeta acest lucru vei fi taxat inclusiv în instanța de judecată”, a mai precizat Ceban.

Ion Ceban a precizat că fracțiunea PSRM nu recunoaște interimatul funcției lui Ruslan Codreanu și că a contestat acest statut în instanța de judecată. Cauza este acum pe rol la Curtea de Apel Chișinău. El a menționat că, la inițiativa socialiștilor, 2.700 de angajații ai grădinițelor din Capitală beneficiază, din 2017, de un adaos salarial de 50 la sută, iar din 2018 - de o dublare a lefii.

”Salariul este foarte mic, iar pentru munca care o fac, merită mult mai mult. Mai mult decât aceste 100%. Cu regret nu vor putea beneficia de aceste adaosuri aceste categorii dar și alte categorii, la care mă voi referi mai târziu, din anul 2019. pentru că legea aprobată de Parlament interzice ca acest lucru să fie făcut de către autoritățile publice locale și acest lucru este grav ”, a subliniat președintele fracțiunii PSRM în CMC.

Din 1 septembrie 2018, pentru mai mult de 9.500 de pedagogi, inclusiv aproape 900 din suburbii, CMC a stabilit un adaos salarial de 20 la sută, pentru ultimele patru luni ale acestui an. Deocamdată, decizia nu a fost implementată de administrația primăriei.

”Primăria intenționat boicotează executarea acestei decizii privind cele 20 de procente. Nani sunt și noi am arătat cum pot fi implementate și excutate aceste plăți, dar probabil se așteaptă ca majorările de salarii să fie capitalizate politic de Guvern în ianuarie, eventual februarie”, a declarat șeful fracțiunii PSRM în CMC.

Ion Ceban a mai amintit că profesorii beneficiază și de compensații lunare de 70 de lei pentru călătoria în transportul public, la fel ca medicii de familie și asistenții medicali. În acest an și asistenții sociali, angajații din domeniul culturii și protecției drepturilor copilului au beneficiat de salarii mai mari cu 40 și, respectiv, 30 la sută, dar și de tichete de masă, în valoare de 45 de lei pe zi.

”Mii de bugetari din municipiul Chișinău astăzi au beneficiat de aceste adaosuri la salariu. Ce va fi după noua lege a salarizării, vom vedea, cert este faptul că am venit, am suplimentat, repet, consider că nu este suficient, dar era de datoria noastră să mergem pe această formulă, pentru că oamenii pleacă din toate domeniile regretabil. Ceea ce a fost important pentru noi este ca să creăm un cadru de garanții sociale suplimentare pentru diferite categorii de angajați din municipiul Chișinău. Și aici mă refer: a) adaosuri la salariu, b) compensarea cheltuielilor de transport și c) asigurarea financiară pentru alimentația zilnică, ceea ce este un spor substanțial pentru foarte multă lume”, a precizat Ion Ceban.

La inițiativa PSRM, în acest an, tinerii specialiști beneficiază, în premieră, de o compensație de 1.000 de lei lunar pentru plata chiriei locuințelor, iar 2.050 de familii au primit câte 2.000 de lei pentru nașterea celui de-al treilea copil și mai mult.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).