Marcați
Sprijin pentru șeful statului
Consiliul republican al Uniunii Ofițerilor a făcut bilanțul acțiunilor organizate în contextul Anului lui Ștefan cel Mare și a trasat obiectivele pentru anul viitor. Președintele acestei organizații, Victor Gaiciuc, a declarat că 2019 va fi anul provocărilor pentru țară, iar ofițerii trebuie să fie de partea cetățenilor și să rămână la straja statalității. La ședința consiliului republican a participat președintele Igor Dodon, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, și deputați socialiști.

Președintele Uniunii Ofițerilor, Victor Gaiciuc, a declarat că, în curând, țara noastră va intra în febra electorală, iar în această situație, ofițerii trebuie să fie de partea șefului statului, care apără statalitatea.

“Nu este secret pentru nimeni că astăzi țara nostră trece prin timpuri deloc ușoare. Nivelul de viață lasă mult de dorit. Parlamentul, Guvernul în mare parte s-au discreditat în fața populației. Președintele ales direct de popor depune efort permanent pentru a crea condiții de dezvoltare economică și socială a țării. Anul 2018 a fost declarat prin decretul președintelui anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Trei lecții importante ne-a dat acest mare voievod. Prima. De a iubi patria. Doi. A fi fidel credinței noastre. Trei. De a crea și susține coaliții destoinice în apărarea țării”, a declarat Gaiciuc.

În adresarea sa către ofițerii forțelor armate, președintele Igor Dodon a subliniat că luptele politice interne devin, în fiecare zi, tot mai aprige.

Igor Dodon i-a îndemnat pe ofițeri să devină parte a mișcării naționale ”Președinte puternic - stat puternic”.

”M-am săturat deja, când Curtea Constituțională ia o decizie care nu ține de competența ei. Când un președinte legitim este eludat, pentru semnarea legii despre 9 mai. M-am săturat. Voi nu ați obosit? - Demult am obosit. - Deci eu vă propun, și contez pe sprijinul vostru, să creăm această mișcare populară, aici. Chiar sper că mulți dintre voi se vor alătura acestei mișcări populare, alături de mine”, a declarat președinte.

Un îndemn similar a fost lansat și către ofițerii activi ai structurilor de forță: ”Stimați reprezentanți ai structurior de forță, ai ministerelor, nu trebuie să vă fie frică. Amintiți-vă, ce s-a întâmplat cu voi în acești nouă ani. Amintiți-vă, cum și-au bătu joc, după 7 aprilie 2009, când în instanțele de judecată mergeați voi, în calitate de inculpați, și nu cei care aruncau cu pietre în Președinție și Parlament. Amintiți-vă, cum ați fost privați de toate facilitățile. Absolut toate. Așa a fost în toți acești nouă ani. Noi doar nimic nu inventăm. Și, atunci când vă vor chema să le salvați pielea, dacă vor dori să procedeze șmecherește, să adoptați o decizie morală, de onoare. Și când noi vă vom chema, sper foarte mult că veți fi alături de noi, alături de această echipă. Ea va fi mult mai mare”.

Uniunea Ofițeriloe are organizații teritoriale în fiecare raion și în sectoarele Capitalei. Organizația are peste 5.000 de membri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).