Marcați
10 obiective pentru un viitor mai bun
Cele 10 obiective strategice pe care și le propune Partidul Socialiștilor după alegerile parlamentare din februarie vor soluționa cea mai mare parte a problemelor țării. În primul rând, va fi scoasă o povară enormă asupra bugetului de stat, vor crește plățile pentru categoriile nevoiașe, vor veni mai multe investiții și se va deschide o piață enormă în Est. De asemenea, vor fi consolidate statalitatea și statutul de neutralitate. Această promisiune a făcut-o președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, în timpul unei întruniri cu locuitorii orașului Briceni. Oamenii spun că își doresc un an nou mai bun, iar de la noua guvernare așteaptă acțiuni ferme pentru sporirea nivelului de trai.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, le-a amintit locuitorilor orașului Briceni despre inițiativele legislative ale socialiștilor, care au fost respinse de guvernare.

«Haideți să anulăm această lege privind furtul miliardului, care a fost pus pe umerii oamenilor, a fost pus pe seama bugetului, pentru o perioadă de 25 de ani, iar noi plătim din buget, deoarece noi toți plătim impozite. Au respins-o. În al doilea rând, noi am propus, haideți, pentru perioada care va trece până va veni noul Parlament, până la alegerea unui nou Guvern, să introducem interdicție în procesul de privatizare a oricărei proprietăți a statului. Majoritatea parlamentară, partidul de la guvernare, a refuzat. Înseamnă că ei ceva pregătesc. Și cel de-al treilea proiect de lege pe care noi l-am propus. Haideți să introducem moratoriu asupra reformei administrativ-teritorială. Asta nu înseamnă altceva, în această lege, decât că primăriile vor fi înființate pentru o populație de cel puțin 5.000. Acolo unde nu sunt 5.000 de oameni, primăriile, pur și simplu, vor fi lichidate», a declarat Zinaida Greceanîi.

Zinaida Greceanîi a mai spus că actuala guvernare acționează exclusiv în interesele Occidentului, de unde primește credite, pe care le vor plăti cetățenii. În același timp, șeful statului încearcă să promoveze o politică externă echilibrată, în interesul poporului, a mai spus liderul PSRM.

«Să luăm aceleași mere. Anul trecut, în pofida tuturor interdicțiilor, sancțiunilor, a lipsei cooperării, doar grație eforturilor președinților noștri, Moldova a exportat în Rusia 230 de mii de tone de mere, iar în Uniunea Europeană - 6.000 de tone, în timp ce a importat din Uniunea Europeană 9.000 de tone. Deci unde sunt interesele noastre? Ei nu au interese. Le este mai ușor să ia credite, să bage țara în groapa împrumuturilor, iar ulterior, nou ne vor dicta, din exterior, ce trebuie să facem, ce fel de țară trebuie să fim», a subliniat președintele PSRM.

Locuitorii orașului Briceni spun că sprijină acțiunile întreprinse de PSRM și președintele Igor Dodon.
Cele 10 obiective politice și social-economice, pe care PSRM își propune să le implementeze după alegerile parlamentare au fost adoptate în cadrul mitingului național din 18 noiembrie, organizat în Piața Marii Adunări Naționale. Printre acestea, majorarea salariului mediu până la 600 de euro, iar a pensiei medii – până la 300 de euro. De asemenea, socialiștii își propun să micșoreze vârsta de pensionare și să indexeze pensiile de, cel puțin, două ori în an. O altă prioritate este instituirea asistenței medicale gratuite și oprirea procesului de închidere a spitalelor. În opinia socialiștilor, Moldova trebuie să rămână stat neutru. De aceea, formațiunea intenționează să zădărnicească aderarea țării la NATO și să obțină închiderea oficiul de legătură al acestei organizații din Capitala țării.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).