Marcați
Oportunități pentru minoritățile etnice
Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Consiliul Bătrânilor din Găgăuzia. În timpul discuției, șeful statului a abordat mai multe subiecte privind situația din regiune. El a apreciat înalt rezultatele pe care le-a obținut autonomia în domeniul social și economic, sub conducerea bașcanului Irina Vlah. Președintele a mai spus că, pe parcursul anului, au fost inițiate și implementate cu succes mai multe proiecte importante pentru autonomie.

De asemenea, în timpul întâlnirii au fost puse în discuție obiectivele pentru 2019. Igor Dodon a subliniat importanța majoră pe care le au atât alegerile bașcanului, cât și alegerile parlamentare. Șeful statului a amintit că, în cadrul întrevederii cu reprezentanții Consiliul Bătrânilor din Găgăuzia, care a avut loc anul trecut, a propus includerea pe listele PSRM, în primii zece candidați, a unui reprezentant al consiliului. Astăzi, a fost înaintată și susținută unanim candidatura Ivannei Keksal, actual deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei. Președintele țării a reiterat că o treime din listele PSRM vor fi reprezentanți ai altor etnii, decât moldoveni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).