Marcați
Consolidarea forțelor patriotice
Președintele Igor Dodon a anunțat despre crearea Mișcării Naționale Populare. Acesta va fi răspunsul forțelor patriotice la ”provocările și blocajul instituțional din partea coaliției de guvernare”, a precizat șeful statului în cadrul conferinței de bilanț al celor doi ani de mandat. Mișcarea se va numi ”Președinte puternic - stat puternic”.

Vorbind despre zecile de proiecte sociale și numeroasele programe de asistență categoriilor nevoiașe, despre realizările pe plan extern și rezultatele atinse în dialogul pentru soluționarea diferendului transnistrean, Igor Dodon a amintit că toată activitatea sa de doi ani a fost marcată de blocaje și lupte instituționale împotriva coaliției de guvernare.

“Partidul Democrat, Guvernul, Parlamentul au încercat să blocheze președintele, pe parcursul întregii perioade. Au încercat să mă provoace. Eu vreau să vă spun că noi am rezistat, împreună. Noi nu am cedat și nu ne-am lăsat provocați, pentru a destabiliza situația din țară și vreau să vă mulțumesc, stimați concetățeni, pentru înțelegerea în acest sens”, a declarat președinte.

Șeful statului spune că, în perioadele cele mai complicate din ultimii doi ani, când Curtea Constituțională îl suspenda din funcție, când Parlamentul îi bloca inițiativele legislative, când a fost anulat referendumul consultativ, în adresa Președinției veneau mii de apeluri și mesaje din toate colțurile țării, cu îndmenuri de a porni o revoluție sau o mișcare populară, care să riposteze la atacurile guvernării. Dacă, anterior, Igor Dodon a încercat să tempereze spiritele, acum, el spune că este gata să sprijine crearea unei mișcări populare.

„În această perioadă, eu am primit mii de mesaje, chiar în ultimele zile, cu apeluri: ”Domnule președinte, haideți să luăm măsuri mai concrete”, ”Haideți să ieșim la proteste”, ”Să blocăm activitatea Guvernului, drumurile”. Eu toată această perioadă am spus nu. Eu nu vreau destabilizare. Dar eu cred că ajunge. Au trecut doi ani. Eu nu am vrut să merg la destabilizare, pentru că există riscuri majore, dar astăzi noi trecem rubiconul. Mai departe, așa ceva nu se poate. De aceea, am decis să accept inițiativa cetățenilor de a crea o mișcare națională populară, care se va intitula ”Președinte puternic - stat puternic””, - a spus Igor Dodon.

Mișcarea populară va fi reprezentată în fiecare raion și în fiecare localitate. Scopul ei va fi apărarea principiilor statalității și contribuirea la dezvoltarea statului. Mișcarea națională urmează a fi creată în următoarele 30 de zile. După această perioadă, președintele țării se va întruni într-o adunare extinsă cu reprezentanții locali, pentru a stabili acțiunile ulterioare ale mișcării.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).