Marcați
Igor Dodon, decorat de patriarhul Theophilos
Președintele Igor Dodon a fost decorat cu ordinul Crucea Cavalerilor Sfântului Mormânt de către patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine, Theophilos al III-lea. În cadrul întrevederii cu șeful statului, sanctitatea sa i-a mulțumit pentru promovarea și apărarea valorilor credinței ortodoxe.

În timpul dialogului cu patriarhul Ierusalimului, președintele Igor Dodon i-a relatat despre rolul important pe care îl joacă religia ortodoxă în viața societății moldovenești.
”Republica Moldova este o țară unde 98 la sută sunt creștini ortodocși. Practic, este țara cu cel mai mare nivel de creștinătate. Eu, personal, consider că credința este unul din pilonii statalității, ceea ce ne face mai puternici în fața tuturor problemelor și provocărilor. În țara noastră oamenii merg la biserică, iubesc biserica”, a mai spus Igor Dodon

Patriarhul Ierusalimului și al al Întregii Palestine, Theophilos al III-lea, a salutat delegația Republicii Moldova la Ierusalim, remarcând că relaţia cu țara noastră este foarte caldă. Sanctitatea sa şi-a exprimat înalta apreciere faţă de devotamentul oamenilor din ţara noastră pentru valorile creştine. După întrevedere, patriarhul i-a condus pe șeful statului, Igor Dodon, și prima doamnă a țării, Galina Dodon, prin locurile sfinte, inclusiv la Biserica Sfîntului Mormînt și în cuvuclia, unde, în fiecare an, în Sâmbăta Mare, pogoară Focul Haric.

Ulterior, președintele țării a vizitat Memorialului Victimelor Holocaustului ”Yad Vashem”, edificat în memoria celor șase milioane de evrei, care au fost uciși în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, în Germania și în țările europene ocupate de naziști. În cadrul ceremoniei oficiale, șeful statului a depus o coroană de flori la piatra comemorativă și la ”focul veșnic”.
De asemenea, Igor Dodon a scris un mesaj în Cartea de Onoare. Președintele țării a menționat că tragedia poporului evreu s-a cuprins și teritoriul patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și cele române, care au exterminat zeci de mii de evrei. Șeful statului consideră că Holocaustul este o lecție pentru întreaga omenire, care nu trebuie să se repete. Aceasta este prima vizita oficială a unui președinte al Republicii Moldova în Israel, după 2004.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).