Marcați
Igor Dodon, cea mai de încredere personalitate politică
Președintele țării, Igor Dodon, și-a păstrat poziția de lider în topul încrederii din partea populației. Potrivit datelor unui nou sondaj sociologic, realizat de Asociația Demografilor și Sociologilor din Moldova, peste 44 la sută dintre cetățeni continuă să aibă cea mai mare încredere în șeful statului, ceea ce-l poziționează pe locul întâi la acest capitol. De asemenea, cercetarea a demonstrat că, în cazul în care alegerile parlamentare ar fi organizate duminica viitoare, Partidul Socialiștilor ar întruni cel mai mare număr de voturi.

La întrebarea ”Care este personalitatea politică din Republica Moldova în care aveți încredere mai multă decât în celelalte?”, cei mai mulți oameni, adică 44,2 la sută, l-au menționat pe președintele Igor Dodon. Șeful statului a înregistrat un scor de trei ori mai mare față de cel de-al doilea clasat, premierul Pavel Filip, în care au încredere mai puțin de 14 la sută dintre cetățeni. Pe locurile trei și patru au ajuns

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, pentru care partid ați vota?”, pe primul loc s-a poziționat, autoritar, Partidul Socialiștilor, cu un scor de 32,7 la sută. Urmează Partidul Democrat, care ar acumula aproximativ 11 la sută din voturi. Ultimele două partide care ar accede în Parlament sunt PAS, cu mai puțin de 11 la sută din voturi, și PPDA, care ar întruni 10 la sută. Celelalte formațiuni politice nu trec pragul electoral de șase la sută.

Studiul a fost realizat în perioada 1-20 noiembrie, pe un eșantion de 1.189 de oameni. Marja de eroare este de trei la sută.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).