Marcați
A crescut exportul de mere spre Rusia
În primele opt luni ale acestui an, Federația Rusă a importat 586 de mii de tone de mere sau cu 41 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului 2017. Potrivit portalului ”East fruit”, 166 de mii de tone din total au provenit din țara noastră. Ca urmare, Moldova s-a clasat pe prima poziție la acest capitol pe piața din Est.

Potrivit analiștilor portalului ”East fruit”, Moldova este cel mai mare exportator de mere în Rusia. În primele opt luni ale acestui an, țării noastre i-au revenit 28 la sută din totalul importurilor. Numai în lunile ianuarie-august 2018, volumul exporturilor de mere spre Federația Rusă a crescut cu 42 la sută, în comparație cu aceeași perioada a anului trecut. Potrivit președintelui Igor Dodon, în 2017, Republica Moldova a exportat cel mare volum de mere în 27 de ani de independență, adică 220 de mii de tone. De asemenea, șeful statului și-a exprimat încrederea că, în acest an, recordul poate fi bătut, dacă tendința se va menține.

Igor Dodon a subliniat că aceste realizări au fost posibile, grație acordurilor la care a ajuns cu Vladimir Putin, la începutul anului 2017. Șeful statului este convins că, din 1 ianuarie 2019, exportul produselor agroindustriale moldovenești va crește considerabil, în urma înțelegerii dintre cei doi președinți, potrivit căreia Rusia va anula, taxele vamale pentru mai multe categorii de produse.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).