Marcați
Tot mai multe cazuri de viroze
Numărul cazurilor de viroze a crescut în Capitală. Din cauza infecțiilor respiratorii acute, peste 2.500 de oameni au apelat la medic, săptămâna trecută. Este cu 200 de cazuri mai mult, față de săptămâna precedentă. Anunțul a fost făcut astăzi de către şefa interimară a Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Sănătate a Primăriei Chișinău, Carolina Olaru.

Ea a precizat că cei mai afectați sunt copiii. În 959 de cazuri este vorba de copii cu vârsta de până la 4 ani, iar 738 de cazuri - la copiii cu vârsta între cinci și 14 ani. Dintre cei 2.500 de bolnavi, 58 au fost spitalizați. Carolina Olaru a subliniat că, până acum, cazuri de gripă nu au fost înregistrate. În toate instituțiile medicale are loc vaccinarea antigripală a persoanelor din grupurile cu risc sporit de infectare. Săptămâna trecută, în Capitală au fost înregistrate 15 cazuri de tuberculoză și două cazuri de rujeolă. În aceeași perioadă, 300 de oameni au fost diagnosticați cu maladii infecțioase și intoxicații, iar peste 100 au fost spitalizați.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).