Marcați
Dodon: Înțelegerea la care am convenit cu Putin, va conduce la majorarea exporturilor de produse agricole din țara noastră
Aflându-se într-o vizită de lucru la nordul țării, Președintele Igor Dodon a discutat cu producătorii agricoli și i-a informat despre deciziile luate recent în Federația Rusă cu privire la exportul produselor moldovenești pe piața rusă.

”În acest an am avut o roadă record de mere în Republica Moldova, de peste 500 de mii de tone. Cu regret, prețurile sînt destul de joase, de aceea decizia asupra căreia am convenit cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, de a elimina taxele vamale, este una extrem de importantă, care va conduce la majorarea exporturilor de produse agricole din țara noastră.

Taxele care sînt acum în vigoare constituie circa 2 lei la kg. cheltuieli suplimentare. Eliminarea taxei vamale va duce la creșterea competitivității produselor noastre și evident, la sporirea volumelor de export de cîteva ori”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că, în urma înțelegerilor pe care le-am avut anterior cu omologul meu rus, deja aproximativ 200 de companii din țara noastră au obținut dreptul să exporte producția proprie pe piața rusă.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).