Marcați
Facilități pentru copiii razboiului
Moldovenii născuți în timpul Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial vor beneficia de proteze dentare gratuite și de bilete de tratament în stațiunile balneosanatoriale. Aceste prevederi fac parte dintr-un proiect de lege, elaborat de deputații PSRM. Documentul a fost avizat favorabil de Comisia parlamentară Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-Media.

Potrivit autorilor inițiativei, oamenii care s-au născut în timpul Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial vor beneficia de mai multe facilități.
”Este vorba de un sprijin financiar anual în mărime de 1.000 de lei, servicii gratuite de protezare dentară și compensarea cheltuielilor pentru încălzire şi electricitate în proporţie de 50 la sută. Documentul mai prevede asigurarea cu bilete de tratament în stațiunile balneosanatoriale, pe care le-a fondat Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecţiei Sociale. În cazul în care procurarea biletelor nu este posibilă, oamenii vor beneficia de o compensație bănească ce acoperă integral costul mediu al unui bilet”, a mai precizat deputatul PSRM Vladimir Odnostalco.

”La prima etapă, se pare că e puțin. Dar, într-adevăr, în comparație cu alte categorii de beneficiari de ajutoare sociale, în general, este un ajutor palpabil. Atunci când vorbim despre 190.000 de oameni, este foarte important. Acest proiect este o premieră pentru Republica Moldova. Așa ceva nu a mai fost și eu sper că Guvern îl va susține, pentru că este în interesul fiecărui cetățean al Republicii Moldova”, a mai spus Odnostalco.

Parlamentarul PSRM afirmă că sprijinul financiar anual va fi acordat indiferent de faptul dacă beneficiarul s-a bucurat de alte categorii de facilități.

Inițiativa urmează a fi avizată de încă nouă comisii parlamentare, pentru a fi dezbătută în Parlament.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).