Marcați
Ambasadorul Ungariei în RM, la discuții cu Președintele
Astăzi, Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó.

În cadrul discuției șeful statului a salutat bunele relații de cooperare stabilite între țările noastre.

”Am subliniat că atît Moldova, cît și Ungaria au multe lucruri în comun, inclusiv provocările și amenințările cărora urmează să le facă față. În acest context, am menționat că apreciez acțiunile Ungariei în vederea promovării și apărării intereselor sale naționale. Am exprimat poziția fermă că Moldova trebuie să dezvolte relații de colaborare avantajoase atît cu Estul, cît și cu Vestul, reieșind din interesele poporului său.

Totodată, am salutat reformele promovate de partea ungară în domeniul economiei, educației, umanitar etc., exprimînd interes pentru preluarea experienței în acest sens”, a menționat Igor Dodon.

În finalul întrevederii, Igor dodon a optat pentru un dialog continuu la nivel înalt, pe diverse platforme internaționale, subliniind că suntem în așteptarea vizitei oficiale a conducerii Ungariei în țara noastră.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).