Marcați
Mai multe initiative sociale ale PSRM aprobate de CMC
Familiile din Capitală cu trei și mai mulți copii, care frecventează grădinița, vor beneficia de un ajutor lunar de 700 de lei. Un proiect de decizie în acest sens a fost aprobat de consiliul municipal. Aleșii locali au mai acceptat să le acorde tichete de masă angajaților din domeniul protecției sociale și culturii, asigurarea gratuită cu glucometre a femeilor gravide, iar a familiilor nevoiașe - cu produsele necesare copiilor în primul an de viață. Toate inițiativele ce vizează ajutorarea oamenilor nevoiași au fost elaborate de fracțiunea Partidului Socialiștilor.

37 de familii, în care cresc 111 copii de vârstă preșcolară, vor beneficia de ajutoare de 700 de lei pentru perioada 1 septembrie - 31 decembrie. Potrivit președintelui fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban din 1991 încoace avem cea mai redusă rată de natalitate și este extrem de necesar de a încuraja prin difereite instrumente părinții.
Tot la inițiativa PSRM, cei 23 de angajați ai Centrului de Zi şi Activități pentru Persoane cu Dizabilităţi de Intelect ”Start” vor beneficia, din 1 iulie 2019, de un adaos salarial de 30 la sută. Un alt proiect aprobat de CMC vizează asigurarea cu tichete de masă a aproape 1.000 de angajați din domeniul protecției sociale și culturii. Prețul unui tichet este de 35 de lei.

Forul local a decis de asemenea și majorarea cu 100 a numărului beneficiarilor de proteze dentare gratuite. De astfel de servicii beneficiau până acum oamenii cu venituri mai mici de 2.000 de lei, iar noile prevederi îi includ și pe cei cu venituri de până la 3.000 de lei. Mai mult, ei vor primi proteze în valoare de 5.000 de lei, și nu de 3.500, cum era până acum. La inițiativa PSRM, a fost modificat și regulamentului de asigurare cu proteze oculare a persoanelor cu deficiențe de văz. Ca urmare, beneficiari vor fi inclusiv oamenii cu dizabilități medii, și nu doar cei cu dizabilități accentuate și severe, cum era până acum.

Aleșii locali au aprobat modificări și la proiectul privind asigurarea familiilor nevoiașe cu produsele necesare copiilor în primul an de viață. În premieră, au fost incluși în listă beneficiari care au tripleți, indiferent de veniturile familiei, și locuitori ai suburbiilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).