Marcați
Președintele Igor Dodon va participa la summitul Francofoniei
Politica externă a Republicii Moldova trebuie să fie orientată spre stabilirea unor relații echilibrate cu partenerii străini, în baza principiului de neutralitate. Această poziție a fost exprimată de șeful statului în timpul discuției de ambasadorul Franței în țara noastră, Pascal Le Deunff. Cei doi oficiali au analizat agenda relațiilor bilaterale, precum și situația politică internă și externă.

Președintele Igor Dodon l-a informat pe diplomatul francez despre participarea sa la summit-ul Francofoniei, care va avea loc în zilele 11 și 12 octombrie, la Erevan. Igor Dodon a declarat că delegația Republicii Moldova va participa activ la lucrările sesiunii plenare. Șeful statului va rosti un discurs și va avea o serie de întrevederi bilaterale. De asemenea, președintele a discutat despre vizita sa la Paris, planificată pentru luna noiembrie, la invitația președintelui francez, Emmanuel Macron. În Franța, Igor Dodon va participa la Forumul Păcii, dedicat împlinirii a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).