Marcați
Democrații vor să modifice Constituția
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat la inițiativa Partidului Democrat privind introducerea în Constituție a sintagmei ”integrare europeană”. Șeful statului susține că nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în legea supremă.

Reacția președintelui a venit după ce liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că, în următoarele săptămâni, coaliția de guvernare va cere în Parlament modificarea Constituției.

Anunțul democraților a fost criticat de președintele țării, Igor Dodon, care consideră că PDM s-a împotmolit în propriile ideologii politice, poziționându-se ba ca formațiune proMoldova, ba proEuropa. Indiferent de asta, impunerea unei ideologii politice prin Constituția țării va pune în pericol stabilitatea în societate, consideră Igor Dodon.”Se vede că PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri și vrea să profite de două idei politice, fără a fi credibil pe niciuna dintre ele. Consider că modificarea Constituției, prin introducerea punctului privind integrarea europeană, este în detrimentul echilibrului din societate. Moldova este deja divizată între diferiți vectori geopolitici și între diferite concepte de dezvoltare a țării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri sau prin referendum, unde poporul să decidă vectorul de integrare și dezvoltare”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a insistat că pledează pentru evitarea precedentelor periculoase în raport cu legea supremă și a anunțat că nici el, nici partidul proprezidențial PSRM nu vor susține modificarea anunțată de democrați. Alegerile parlamentare vor arăta cel mai bine ce își doresc cetățenii de la viitorul acestei țări, a conchis Igor Dodon.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).