Marcați
Moaștele Sfântului Pantelimon au ajuns la Bălți
Moaștele sfinte au ajuns în nordul țării. La Bălți, relicva a fost întâmpinată de peste 1.000 de preoți și credincioși. Enoriașii spun că au avut parte de o ocazie extrem de rară, de a se închina moaștelor Sfântului Pantelimon. Ei spun că astfel de acțiuni contribuie la întărirea credinței.

Fragmentul craniului Sfântului Pantelimon și icoana marelui mucenic au fost expuse astăzi la Catedrala ”Sfinții Constantin și Elena” din Bălți. Oamenii spun că această ocazie este pentru ei o mare sărbătoare.

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, i-a îndemnat pe toți creștinii din nordul țării să valorifice această ocazie rară de a se închina moaștelor mucenicului Pantelimon.

Racla cu moaștele Sfântului Pantelimon va fi expusă pentru închinare și mâine, 9 octombrie, la Biserica ”Sfântul Dumitru” din orașul Cupcini, raionul Edineț. În aceeași zi, relicva va fi dusă la Catedrala ”Sfântul Vasile” din orașul Edineț. Ulterior, în data de 11 octombrie, moaștele vor reveni la Catedrala Mitropolitană ”Nașterea Domnului” din Chișinău. Creștinii care vor merge să se închine vor primi câte o icoană cu chipul Sfântului Pantelimon și o carte de rugăciuni cu acatistul marelui mucenic.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).