Marcați
Perspectivele reglementării conflictului transnistrean, discutate de Igor Dodon și ambasadoarea Germaniei în Moldova
Igor dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noua Ambasadoare a Republicii Federale Germania în Republica Moldova, doamna Angela Ganninger.

Șeful statului a transmis un mesaj de felicitare Președintelui RFG, Frank-Walter Steinmeier, cu ocazia sărbătorii naționale – Ziua Unității Germane și a mulțumit conducerii țării pentru sprijinul constant și multilateral oferit Moldovei în implementarea reformelor și în procesul modernizării.

Igor Dodon a subliniat că Germania este partener strategic al Republicii Moldova, iar relațiile de colaborare dintre țările noastre se dezvoltă cu succes în toate domeniile de interes comun.

”În cursul dialogului i-am comunicat șefei misiunii diplomatice a Germaniei despre situația în politica internă a Republicii Moldova în contextul viitoarelor alegeri parlamentare. Totodată, am discutat despre esența obiectivului strategic al Președinției RM – realizarea unei politici externe echilibrate în baza intereselor naționale ale țării.

De asemenea, am abordat situația actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean. În context, am fost unanimi în opinia privind importanța OSCE – drept una din principalele platforme de negocieri. Am dat o apreciere înaltă rolului diplomației germane pentru implicarea activă în procesul de reglementare”, a menționat Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).