Marcați
PSRM cere ședință extraordinară a CMC
Fracțiunea Partidului Socialiștilor cere organizarea unei ședințe extraordinare a Consiliul municipal Chișinău pentru joi, 4 octombrie. Aleșii PSRM insistă asupra examinării a 27 de proiecte de decizie, ce vizează probleme sociale și de infrastructură. În document nu se regăsește niciun proiect ce vizează privatizarea sau înstrăinarea terenurilor.

Cele mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi, la propunerea fracțiunii PSRM, prevăd inclusiv acordarea ajutoarelor materiale unice sau lunare pentru oamenii cu venituri mici. De asemenea, socialiștii propun acordarea unor terenuri de alternativă pentru firmele care au provocat scandaluri prin construcții în zone aglomerate. Prima tentativă de organizare a ședinței extraordinare a CMC după vacanța de vară a avut loc săptămâna trecută. Biroul permanent al forului local a refuzat să includă pe ordinea de zi mai multe proiecte sociale, însă a inclus peste 150 de chestiuni privind înstrăinarea terenurilor. Din această cauză, aleșii socialiști au refuzat să participe la întrunire, în semn de protest, a anunțat șeful fracțiunii, Ion Ceban.

”Ordinea de zi a fost stabilită cu mari și grave încălcări și abateri. Asta este unu. Doi, această ordine de zi abundă în subiecte cu caracter funciar, arendă și tot așa mai departe, ceea ce este, repet, inadmisibil. Toate aceste lucruri trebuie să fie cedate procesului de licitații publice. Deci noi nu am participat și nu vom participa, în continuare, la aprobarea unor astfel de decizii”, susține Ion Ceban.

Mai mulți activiști civici, prezenți în sala de ședințe în data de 26 septembrie, i-au acuzat pe liberali și neafiliați de comiterea abaterilor grave. De asemenea, activiștii spun că vor contesta decizia de organizare a ședinței în instanța de judecată și la Cancelaria de Stat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).