Marcați
Candidații PSRM la Cimișlia și Leova
Partidul Socialiștilor continuă mitingurile antiguvernamentale în raioane, pentru prezentarea viitorilor candidați în circumscripțiile uninominale. Sâmbătă, acțiuni de acest fel au fost organizate la Cimișlia și Leova. Este vorba de Piotr Pușcari și Aliona Briceag.

La mitingul organizat la Basarabeasca au participat și oameni din raionul Cimișlia. Ei au condamnat acțiunile antipopulare, promovate în ultimii ani de guvernările proeuropene.

”Sunt mamă cu mulți copii. Am copii mari, care au plecat la muncă în Rusia, pentru că aici nu este de lucru. iată, luptăm pentru dreptate. Din cauza cui? Din cauza celor care stau în Parlament, este clar. Numai hoții stau acolo. Numai cu Dodon, numai cu Partidul Socialiștilor, nu mai cu ei, pentru că pe altcineva nu avem pe cine să susținem”, a spus o participantă la miting.

”Protestăm împotriva actualei guvernări criminale, guvernări incapabile, care a distrus complet țara noastră și pentru a-l sprijini pe candidatul Partidului Socialiștilor pentru postul de deputat. Partidul Socialiștilor este singurul partid, care va putea face regulă în țara noastră”, a spus un alt manifestant.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, i-a îndemnat pe oamenii care au participat la acțiunea de protest să manifeste unitate, în fața guvernării oligarhice, care a distrus Moldova în ultimii ani. Ea l-a prezentat pe candidatul formațiunii pentru circumscripția uninominală Cimișlia, din care fac parte 16 localități din raion și șapte - din raionul Basarabeasca. Pentru PSRM, în această circumscripție va lupta actualul președinte al raionului Basarabeasca, Piotr Pușcari.

”Un luptător adevărat. Este luptătorul care a format echipa în raionul Basarabeasca. A reușit să-i convingă pe oameni și a devenit președinte al raionului. Este tânăr, un lider energic și va merge să discute cu fiecare om în parte. Va discuta cu fiecare, inclusiv cu bunicii. Noi toți îndeplinim o misiune foarte importantă. Nouă ne pasă de soarta Republicii Moldova. De aceea, noi, împreună cu voi, trebuie să ne unim, umăr la umăr, și să nu permitem nimănui să treacă printre rândurile noastre”, a declarat lidera PSRM; Zinaida Greceanîi.

Viitorul candidat PSRM pentru circumscripția uninominală Cimișlia, Piotr Pușcari, a promis că va reprezenta cu demnitate interesele alegătorilor.

”Am început de aici să luptăm cu acest regim și mulți își amintesc. Mergem spre finiș și eu sunt sigur că noi vom învinge, împreună cu voi. Nu avem o altă cale. Sunt sigur că poporul Moldovei va câștiga, în 24 februarie, la aceste alegeri, împreună cu Partidul Socialiștilor și președintele Republicii Moldova. Vă mulțumesc mult. Eu vă promit că nici eu, nici echipa noastră nu vă vom dezamăgi”, a declarat Piotr Pușcari.

La mitingul din Leova au participat oameni și din raionul Cantemir. Manifestanții au sprijinit candidatura Alionei Briceag pentru circumscripția uninominală Leova. Aliona Briceag este pedagog și președinte al organizației teritoriale PSRM. Ea a declarat că este nevoie ca statul să oprească acțiunile distructive în domeniul educației.

”Ne cunoașteți nu de o zi. De fapt, suntem o echipă, care de patru ani de zile am luptat, zi de zi, în localitățile dumneavoastră, începând cu închiderea școlilor. Cunoaștem că această problemă este cea mai dureroasă pentru localitățile atât ale raionului Leova, cât și ale raionului Cantemir. Am spus întotdeauna că în fiecare localitate trebuie să rămână câte o instituție de învățământ. Ce facem noi cu tineretul? Unde noi trebuie să alungăm acești frumoși copii, care vor să facă studii? De aceea, spunem nu guvernării actuale!”, a menționat Aliona Briceag.

Alegerile parlamentare sunt programate pentru 24 februarie 2019. Scrutinul se va desfășura, în premieră, în baza sistemului de votare mixt. Asta înseamnă că alegătorii vor primi două buletine. În unul vor figura partidele politice, iar în altul - candidații din circumscripțiile uninominale. 50 de deputați vor fi aleși în baza listelor întocmite de partidele politice, iar 51 - în circumscripții uninominale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).