Marcați
Inundaţiile declanşate în urma uraganului Florence ameninţă să inunde un oraş în Carolina de Sud
Mii de oameni din oraşul Georgetown, Carolina de Sud, au fost îndemnaţi să părăsească zona din cauza râurilor ieşite din matcă în urma uraganului Florence, apa deversată ameninţând miercuri cu inundarea mai multor cartiere ale oraşului, relatează Reuters.

Georgetown, care stă la confluenţa râurilor Waccamaw, Great Pee Dee şi Sampit, a fost cruţată în mare măsură de furia uraganului, care a ajuns pe ţărm pe 14 septembrie ca un uragan de categoria 1 şi a ucis 46 de persoane în trei state.

Dar oraşul portuar de peste 9000 de persoane se află pe drumul pe care Serviciul Naţional de Meteorologie anunţă că s-ar putea înregistra o inundaţie semnificativă, deoarece apa deversată se scurge spre ocean.

Între 6.000 şi 8.000 de persoane au fost îndemnaţi marţi seară să plece, dar nu a fost clar cât de mulţi au făcut acest lucru, a declarat Randy Akers, adjunct al ofiţerului de informaţii publice pentru comitatul Georgetown.

Cartierele din Georgetown ar putea fi scufundate în apele de până la 3 metri în următoarele zile, în timp ce râurile Pee Dee şi Waccamaw ies din matcă, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie, adăugând că potopul ameninţă cu închiderea autostrăzilor şi va izola comunităţile.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).