Marcați
Ședința CMC, anulată din lipsă de cvorum
Fracțiunea socialiștilor nu a participat la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), deoarece ordinea de zi a fost făcută „cu grave încălcări și abateri” – potrivit șefului fracțiunii, Ion Ceban. Astfel, în lipsă de cvorum, ședința nu a mai avut loc.

Ceban a spus că agenda ședinței abundă de subiecte cu caracter dubios. Totodată, el s-a referit la faptul că propunerile socialiștilor – cele 10 proiecte sociale pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a diferitor categorii de locuitori din municipiul Chișinău, nu au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței. „Sunt proiecte cu adevărat sensibile, merită să fie examinate de urgență, nu sunt pe agendă. Sunt vizate familiile cu mulți copii, cadrele didactice, medicale”, a menționat socialistul.

Ion Ceban a spus că socialiștii nu vor să participe la „o astfel de ședință”. „Și nu vom participa. Cerem convocarea de urgență a biroului permanent pentru stabilirea unei alte agende pentru ședința CMC și atenționez toți consilierii că nu vom da curs unei astfel de farse cu tot fel de tentative de a pune mâna pe proprietatea municipală. Ședința de astăzi trebuie anulată, biroul să se convoace și să se stabilească o nouă ordine de zi, care să vizeze cu adevărat viața chișinăuienilor, dar nu o agendă cu probleme și interese personale”, a spus președintele fracțiunii PSRM.

Totodată, șeful fracțiunii liberalilor din CMC, Ion Cebanu, a spus că pe ordinea de zi a ședinței de astăzi erau incluse zeci de subiecte ce vizează orașul și locuitorii. „Socialiștii au refuzat să participe ca să blocheze ședința, iar probleme în municipiu se acutizează”, a precizat liberalul.

Cebanu a mai spus că blocajul continuă și sunt, în prezent, 1600 de proiecte ce necesită să fie examinate și aprobate. „E vorba de necesitățile și cererile chișinăuienilor”, a menționat el.

De asemenea, Ion Cebanu l-a invitat pe Ion Ceban la o dezbatere publică, la o televiziune pe care o va alege socialistul, unde vor discuta despre problemele din oraș.

TRIBUNA
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).