Marcați
Provocare împotriva PSRM
Partidul Democrat a organizat o provocare pentru a elimina Partidul Socialiștilor din cursa electorală, prin suspendarea temporară din funcție a președintelui țării. Este declarația PSRM, care consideră că, prin această acțiune, partidul de guvernământ a comis încă un act de uzurpare a puterii în stat. Socialiștii anunță că susțin categoric poziția președintelui Igor Dodon, care nici de această dată nu s-a lăsat șantajat și intimidat de către regimul de la guvernare și nu a semnat decretul de numire a miniștrilor incompetenți.

Într-o declarație publică, Partidul Socialiștilor califică absurdă situația în care un partid, care a acumulat la ultimele alegeri doar a șasea parte din voturi, încearcă să-l forțeze pe președintele ales de popor să se supună intereselor înguste ale Partidului Democrat. Socialiștii consideră că miniștrii propuși de Partidul Democrat nu corespund nici criteriilor profesionale, nici celor morale. ”Doamna Silvia Radu, care nu are studii medicale, nu a lucrat nicio zi în sistemul de sănătate. A fost implicată într-un șir de scandaluri, fiind în fruntea companiei ”Union Fenosa” și de primar interimar al municipiului Chișinău, și nu poate, în niciun fel, pretinde la funcția de ministru al Sănătății. În special, nemulțumește înaintarea pentru funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lui Nicolae Ciubuc, persoană asupra căreia planează suspiciuni de corupție și este implicată în procese penale” , se menționează în declarația PSRM.

Partidul Socialiștilor consideră aceste acțiuni ale Partidului Democrat și ale Curții Constituționale drept abateri flagrante de la Constituție și normele democratice. ”Aceste acțiuni sunt o provocare evidentă împotriva președintelui Igor Dodon și a Partidului Socialiștilor, care îl susține. Organizatorii acestei provocări au așteptat o reacție emotivă din partea PSRM și eliminarea ulterioară din câmpul electoral a partidului de opoziție, capabil să obțină victorie la viitoarele alegeri parlamentare și să-și asume responsabilitatea pentru țară. Ne așteaptă principala luptă pentru viitorul Moldovei. Anume la alegerile parlamentare vom elibera țara de regimul Partidului Democrat și al patronilor săi, care au falimentat țara, și vom întoarce Moldova pe calea bunăstării și prosperității”, se menționează în reacția PSRM.

Partidul Socialiștilor își reafirmă adeziunea față de păstrarea statalității și neutralității Republicii Moldova, restabilirea parteneriatului strategic cu Federația Rusă, extinderea cooperării cu Uniunea Economică Eurasiatică, dezvoltarea economică și asigurarea echității sociale, apărarea Ortodoxiei şi valorilor tradiționale.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).