Marcați
Moldova va găzdui concursul televizat ”ТЭФИ-СОДРУЖЕСТВО”
În Republica Moldova ar putea fi lansat proiectul televizat ”Jdi menia”, care se bucură de popularitate în spațiul postsovietic. Producătorul acestui proiect, renumitul jurnalist rus Alexandr Liubimov, care este și vicepreședinte al Academiei de Televiziune din Rusia, a avut astăzi o întrevedere cu președintele țării, Igor Dodon. Cei doi au discutat despre degradarea libertății se exprimare în Republica Moldova, au examinat posibilitatea realizării unor proiecte pe teritoriul țării noastre și au vorbit despre organizarea, la Chișinău, în anul 2019, a concursului televizat ”ТЭФИ-СОДРУЖЕСТВО”.

În cadrul dialogului, șeful statului a subliniat că nu acceptă și condamnă orice formă de lezare a libertății de exprimare și pledează împotriva cenzurii pe care o impune actualul regim de guvernare, care a interzis emisiunile informative din Federația Rusă. Toate emisiunile televizate din Rusia trebuie să revină în grila de emisie a posturilor de televiziune din Moldova, iar telespectatorul va alege ce să privească şi care punct de vedere să-l aleagă, a subliniat șeful statului. La rândul său, vicepreședintele Academiei de Televiziune din Rusia a transmis mai multe detalii privind Concursul rusesc în domeniul televiziunii ”ТЭФИ”, care urmează să se desfășoare la Chișinău în anul 2019. Un acord în acest sens urmează să fie semnat pe platformele Forumului economic moldo-rus. La fel, jurnalistul rus a vorbit despre o serie de proiecte televizate, printre care ”Jdi menia”. Acesta ar putea fi realizat în țara noastră în limba de stat.

”În toți anii de existență a acestei emisiuni, noi am găsit deja peste 200.000 de oameni. Am ajutat mame să-și găsească copiii, frați să-și găsească surori și așa mai departe. Noi credem că ar putea fi interesant un proiect separat de același fel pentru moldoveni. Unii s-au rătăcit prin Italia, alții - prin Rusia. Aceasta va fi o emisiune separată pentru televiziunea moldovenească. Acest proiect nu este doar unul televizat. Este ca un sistem național de căutare a oamenilor. Așa lucrează acum în Rusia, așa lucrează în Ucraina, unde emisiunea e realizată în limba ucraineană. În Kazahstan - în limba kazahă”, a menționat Alexandr Liubimov.

Jurnaliștii ruși sunt gata să ofere tot sprijinul pentru realizarea unor produse de televiziune de calitate și care să se bucure de popularitate în rândul publicului din Republica Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).