Marcați
Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chişinău, reținuți pentru luare de mită
Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (CEEE) din Chișinău sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut și primit sistematic bani de la studenți.

Potrivit CNA, profesorie le-ar fi creat inenționat impedimente studenților care refuzau să le platească pentru note, iar ulterior îi lăsau restanțieri. Pentru o nota de promovare, acestia cereau pâna la 1400 de lei.

Pentru fortificarea probatoriului, sub controlul CNA au fost transmise mai multe sume de bani celor cinci profesori - acţiuni documentate cu mijloace video şi audio. Ieri, doi dintre cei cinci bănuiți au fost prinși în flagrant delict, în momentul primirii a 1000 de lei și 500 de lei, respectiv - sume transmise pentru lichidarea restanţelor la două obiecte. Mijloacele bănești au fost găsite în birourile de serviciu ale acestora, în timpul perchezițiilor.

Cei cinci suspecți au fost escortați la CNA pentru audieri. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de pușcarie și amendă de până la 400 de mii de lei.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).