Marcați
Sala cu Orgă din Capitală a împlinit 40 de ani
Cu această ocazie, administrația instituției de cultură a organizat un concert festiv, la care au participat sute de spectatori. Spectacolul a fost inaugurat de către organista Svetlana Bodiul, care a evoluat pe această scenă patru decenii.

Directoarea Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu, le-a mulțumit spectatorilor pentru sprijinul pe care îl acordă acestei instituții.

”Suntem onorați că sunteți cu noi în această seară, când Sala cu Orgă împlinește 40 de ani. 40 de ani de când a răsunat în Chișinău această regină a instrumentelor - orga. Un merit aparte l-a avut și conducătorul republicii de atunci, Ivan Bodiul, care personal a monitorizat lucrările de reconstrucție a edificiului”, a menționat directorul Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu.

Organista Svetlana Bodiul, care este fiica fostului conducător al țării noastre, a declarat că se simte onorată să evolueze pe scena Sălii cu Orgă, la fel cum s-a întâmplat acum 40 de ani.

”De atunci, pe această scenă a răsunat o muzică minunată, au evoluat muzicieni minunați din toată lumea. Aș vrea să vă urez să fie la fel și de acum încolo. Să răsune o muzică minunată și să vină muzicieni, să răsune aplauzele, cu participarea voastră. Eu vreau doar să vă zic că sunt fericită să fiu astăzi alături de voi. Într-adevăr, fericită, credeți-mă. Îmi face plăcere să mă aflu aici și să cânt din nou pentru voi”, spune Svetlana Bodiul.

La începutul secolului al XX-lea, în actualul sediu al Sălii cu Orgă era banca orășenească. Reconstrucția clădirii a început în 1975 și a fost finalizată în 1978. Modificări au fost făcute doar în interior, în timp ce exteriorul imobilului a fost păstrat. Sala în care erau efectuate operațiunile bancare a fost transformată într-o sală pentru spectacole, cu 555 de locuri. Acolo a fost instalată o orgă de producție cehă, formată din 3.000 de tuburi și 40 de registre.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).