Marcați
Brown: Familia ne unește
Familia este ceea ce ne unește, indiferent de patrie și etnie. Așa a calificat președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, celula de bază a societății. Aceleași păreri au fost împărtășite de reprezentanții Mitropoliei Moldovei, care i-au îndemnat pe oameni la unitate și la păstrarea valorilor creștine, care sunt temelia unui neam.

Președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, a declarat că, indiferent din țara de origine și de etnie, oamenii trebuie să păstreze și să transmită modelul societății tradiționale, unde baza este familia.

”Venim din țări diferite, din etnii diferite, diferite confesiuni, diferite circumstanțe, dar ceea ce înțelegem toți aici este frumusețea mamei, tatălui, soțului și soției, care sunt împreună pentru binele lor și al copiilor lor, dar și pentru binele națiunii și bisericii. Asta nu este ceea ce ne divizează, ci, dimpotrivă, este ceea ce ne unește, ca ființe umane. Când vom reveni în țările noastre, în Statele Unite sau în Europa de Est, ne ciocnim de multe dificultăți, iar când ne vom aduna în numele unității, se vor găsi cei care ne vor critica. Demonstrați că nu vă este frică! Noi știm că ceea ce facem este corect! Noi știm că unitatea și dialogul este calea spre pace. Familia este calea spre pace”, a declarat Brown.

Reprezentantul Mitropoliei Chișinău și a Întregii Moldove, episcopul Ioan, le-a transmis participanților la Congresul Mondial al Familiei mesajul din partea înaltpreasfințitului Vladimir.

”Biserica dă prioritate familiei față de toate formele de comunitate umană. Între familia creștină și biserică există o legătură indisolubilă de suținere reciproocă. (musca) Căsătoria și familia creștină zidesc biserica. În familie, peroana umană este nu numai născută și introdusă progresiv prin educație în comunitatea umană, ci datorită renașterii prin botez, la viața în Hristos și educării în credință, ea este inculsă, în același timp, în familia lui Dumnezeu, care este biserica”, a menționat Episcopul Ioan.

De asemenea, episcopul Ioan a menționat că familiile sunt cu atât mai puternice, cu cât este mai strânsă legătura dintre părinţi, copii şi biserică.

”Familia și toate structurile sociale, sunt afectate de secularizare. Diminuarea rolului Biserciii în viața cotidiană și scăderea încrederii în Dumnezeu au ca urmare degradarea relațiilor dintre oameni, nerespectarea principiilor morale, sporirea infracționalității, corupției. (musca) Suntem convinși că la depășirea crizei familiale poate contribui colaborarea dintre stat și biserică”, a mai spus Episcopul Ioan.

În Republica Moldova, 97 la sută din populație se declară ortodoxă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).