Marcați
Legume mai scumpe in acest an
Moldovenii au plătit mai scump în acest an pentru fructele și legumele de sezon. Potrivit Biroului Național de Statistica, prețul legumelor a crescut, în medie, cu 52 la sută. Comercianții spun că majorările de prețuri au la bază micșorarea volumului producției agricole, deoarece tot mai mulți fermieri renunță la cultivarea legumelor.

Spre deosebire de anul trecut, legumele sunt mai scumpe, în medie, cu cinci-șapte lei pentru un kilogram.

Roșiile costă acum aproximativ 12 lei, iar ardeii - cel puțin 10 lei. Prețul castraveților a ajuns la 8-15 lei pentru un kilogram. Vinetele sunt comercializate la prețul de 12 lei, iar un kilogram de varză - între 10 și 12 lei. Oamenii spun că prețurile au crescut enorm, în comparație cu salariile și pensiile.

La rândul lor, comercianții spun că producția agricolă s-a scumpit din cauză că este mai puțină pe piață în acest an.

Cât despre fructe, comercianții spun că acestea au rămas la prețurile de anul trecut. Un kilogram de struguri vânduți în piețele agroalimentare din Capitală costă între opt și 12 lei. Căpșunile costă 45 de lei, iar prunele - între patru și opt lei pentru un kilogram. Merele costă între cinci și 10 lei, iar perele - 13 lei pentru un kilogram.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).