Marcați
A câștigat premiul mare la ”Eurasia 2018”
Liderul organizației ”Tinerii iubesc Moldova”, Alexandru Melniciuc, a devenit câștigătorul concursului de granturi din partea Fundației de diplomație publică ”Gorceakov”. Competiția de proiecte a fost organizată în cadrul Forumului internațional de tineret ”Eurasia 2018”, care s-a desfășurat perioada 4-10 septembrie în regiunea Orenburg din Federația Rusă. Valoarea premiului este de 300 de mii de ruble.

Forumul internațional de tineret ”Eurasia 2018” a întrunit 800 de participanți din 77 de țări, inclusiv politicieni, activiști, experți și 180 de voluntari. În cele șase zile, în regiunea Orenburg au fost organizate peste 100 de evenimente culturale, mese rotunde și seminare.

”Sunt convins că fiecare dintre voi va aduce cu el acasă, din țara noastră, din orașul nostru, din regiunea noastră, o mică parte din acea ospitalitate sufletească, noi relații și noi idei minunate”, a declarat guvernatorul regiunii Orenburg, Iuri Berg.

Delegația Republicii Moldova la acest forum a fost reprezentată de tineri din toată țara, inclusiv regiunile găgăuză și transnistreană. Evenimentul a oferit posibilitatea prezentării proiectelor științifice și premierea celor mai bune. Ideile președintelui organizației ”Tinerii iubesc Moldova” au fost selectate din 80 de dosare.

”Câștigători ai granturilor din partea Fundației ”Gorceakov” sunt reprezentanți ai Marii Britanii și Serbiei, însă principalul premiu ne-a revenit nouă. Este foarte plăcut să stai pe scenă, unde mii de participanți din 77 de țări văd cum reprezentanții Republicii Moldova câștigă, în persoana mea, premiul principal din partea Fundației ”Gorceakov” pentru un proiect important, cum flutură drapelul nostru, alături de alte drapele”, a menționat Alexandr Melniciuc, cîștigătorul concursului de granturi din partea Fundației de diplomație publică ”Gorceakov”.

Câștigătorul spune că va folosi banii pentru organizarea la Chișinău a primului forum republican de tineret ”Perspectiva eurasiatică”. Scopul evenimentului este consolidarea tuturor tinerilor din țară.

”Moldova are o singură cale - calea unificării și această cale este consolidarea tinerilor, indiferent de preferințele politice, indiferent de atitudinea noastră față de conflictele care au fost pe teritoriul țării noastre. Avem o cale comună și trebuie să privim în aceeași direcție”, spune Melniciuc.

Forumul internațional pentru tineret ”Eurasia” a fost în acest an la cea de-a treia ediție.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).