Marcați
Accident cu multe semne de întrebare
Guvernarea s-a grăbit să excludă versiunea de atentat în cazul accidentului în care a fost implicată coloana prezidențială. De această părere este deputatul Vlad Batrîncea, care spune că există o serie de indicii care scot în evidență caracterul premeditat al acțiunilor întreprinse de șoferul vinovat. Parlamentarul crede că guvernarea vrea să închidă cât mai rapid ancheta, pentru a bloca o investigație obiectivă.

Șeful interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat a transmis, printr-un comunicat, că accidentul în care a fost implicat șeful statului nu ar fi fost provocat intenționat și nu poate fi vorba despre o tentativă de asasinat. De cealaltă parte, deputatul socialist Vlad Batrîncea spune că prea multe circumstanțe dubioase sunt în acest caz, ca să fie exclusă atât de ușor versiunea unui atentat. Mai ales că o persoană din conducerea serviciilor secrete moldovenești are influență asupra companiei la care era angajat șoferul ce a produs accidentul, spune Batrîncea.

”Am văzut și SIS-ul s-a grăbit să spună că nimic nu e grav, că totul e bine. Poate de aceea că la conducerea SIS-ului este o persoană care are o atribuție cu Avicola Floreni. La noi tot apar și apar, unele întrebări noi”, a declarat Vlad Batrîncea.

Există foarte multe întrebări privind felul în care a acționat angajatul acestei companii, în momentul în care în față i-a apărut coloana oficială. În loc să tragă spre marginea drumului, acesta a decis să iasă, brusc, pe contrasens.

”Dânsul conștient nu a redus viteza, dânsul conștient a virat la stânga, chiar dacă a văzut că vin mașini pe contrasens și dânsul destul de conștient a ieșit pe banda opusă văzând marcajul rutier care interzice asta”, susține Batrîncea.

Vlad Batrîncea mai spune că guvernarea a exclus intenționat varianta de tentativă de asasinat, pentru a bloca o investigație obiectivă în acest caz.

”Nu s-au făcut mai multe expertize. Nu au fost invitați experți internaționali care au mai multă experiență decât unii colegi din Moldova. Nu s-au întreprins unele investigații în vederea stabilirii contactelor acestui cetățean ce s-a aflat la volanul camionului. Nu s-au întreprins toate măsurile de anchetă și iată ei se grăbesc să spună că nu există nicio presupunere. Și guvernarea și multe partide de dreapta ar fi cointeresați direct, ca și patronii lor din afara țării într-un asemenea scenariu neplăcut”, a menționat deputatul PSRM.

Deputatul socialist spune că echipa pe care o reprezintă va continua să colecteze probe și informații ce susține versiunea unui atentat, chiar dacă autoritățile au exclus-o în grabă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).