Marcați
Liberalii, acuzați de ipocrizie
Ipocrizie în ajunul alegerilor. Așa a calificat socialistul Vlad Batrîncea propunerea Partidului Liberal de a-l audia în Parlament pe procurorul general privind ancheta în dosarul furtului miliardului de dolari din sistemul bancar. Deputatul PSRM a amintit că, atunci când banii erau scoși din țară, liberalii făceau parte din structurile de guvernare.

Solicitarea de a-l audia pe procurorul general a fost lansată de către președintele fracțiunii PL, Mihai Ghimpu. Acesta a declarant că de când se află în fucție , procurorul general nu a întreprins acțiuni pentru a fi trase la răspundere persoanele implicate în furtul miliardului.

În replică, Vlad Batrîncea a declarat că grija falsă a liberalilor poate fi explicată prin apropierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din toamnă. ” Cât de principiali devin unii politicieni când vin alegerile sau când trec în opoziție. În 2014-2015 când noi protestam în fața Parlamentului, a Băncii Naționale, la sediul dumneavoastră de partid și vorbeam despre furtul miliardului, declarați că este o minciună, că sistemul bancar este stabil, cî totul este bine și țara în ritm rapid se îndreaptă către Europa”, a declarant Batrâncea.

Batrîncea a mai precizat că liberalii au participat la votarea deciziei privind punerea pe umerii cetățenilor a datoriei enorme, formate în urma furtului miliardului.

Potrivit unei hotărâri a Guvernului privind asumarea răspunderii în fața Parlamentului, cele 13,6 miliarde de lei, acordate de Banca Națională celor teri bănci devalizate în 2014, vor fi returnate din bugetul de stat până în anul 2032. Cu o rată a dobânzii de cinci la sută, suma totală care va fi plătită din banii cetățenilor va depăși 21 de miliarde de lei.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).